Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Μόνο οι απόγονοι των δαιμόνων μπορούν να φορούν μπούρκα.



Ένας υπουργός από το ινδικό κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές προκάλεσε αντιδράσεις ζητώντας την απαγόρευση της μπούρκας και της μαντήλας, που αποτελεί μέρος της παραδοσιακής μουσουλμανικής ενδυμασίας για τις γυναίκες.
Ο Ραγκουράι Σινγκ, ο υπουργός Εργασίας στο κρατίδιο του Ουτάρ Πραντές, μίλησε σε εκδήλωση την Κυριακή και ζήτησε από την κυβέρνηση να απαγορεύσει την μπούρκα, υποστηρίζοντας ότι οι μουσουλμάνες φορούν το παραδοσιακό πέπλο επειδή ήταν απόγονοι της Σουπαρνάκα, μυθολογικό πρόσωπο στην ινδουιστική Ραμαγιάνα.
Ο Σινγκ συνέχισε λέγοντας ότι οι μπούρκες φοριούνται από τρομοκράτες για να αποκρύψουν την ταυτότητά τους, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες γυναικών κατά ενός αμφιλεγόμενου νόμου περί ιθαγένειας.
«Το σύστημα της μπούρκας προέρχεται από τους Άραβες. Κρύβουν το πρόσωπό τους επειδή ο Λόρδος Λάκσμαν είχε κόψει τα αυτιά και τη μύτη τους. Φορούν μπουρκά, επειδή είναι οι απόγονοι του δαίμονα. Μόνο οι απόγονοι των δαιμόνων μπορούν να φορούν μπούρκα. Κανένας απλός άνθρωπος δεν μπορεί να φορέσει μπούρκα. Θα ήθελα επίσης να απευθύνω έκκληση στην κυβέρνηση της χώρας να απαγορεύσει τις μπούρκες επειδή οι τρομοκράτες μπαίνουν στη χώρα μας φορώντας μπουρκά. Συνεπώς, οι συμπολίτες μου, πρέπει να ενωθούμε, διότι είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε αυτούς τους ανόητους», ακούγεται σε βίντεο να λέει ο υπουργός.
Αυτή η νομοθεσία χορηγεί την ιθαγένεια σε διωγμένες θρησκευτικές μειονότητες από το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν που έφθασαν στην Ινδία πριν από το 2015, αλλά αφήνει έξω τους μουσουλμάνους μετανάστες.
Η δήλωση προκάλεσε συζήτηση στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης καθώς αρκετοί υποστήριξαν τον υπουργό στην απαγόρευση, λέγοντας ότι η Ινδία πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα της Σρι Λάνκα, η οποία διέταξε την πλήρη απαγόρευση όλων των τύπων πέπλων συμπεριλαμβανομένης της μπούρκας.
Ωστόσο, αρκετοί ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι ήταν υπεύθυνος όταν έλεγε πως «όσοι προκαλούν βία (κατά τις διαμαρτυρίες κατά της ιθαγένειας) μπορούν να αναγνωριστούν από τα ρούχα τους».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός έκανε τέτοιες δηλώσεις.
Πρόσφατα ορκίστηκε να θάψει ζωντανούς εκείνους που εκστομίζουν συνθήματα εναντίον του Μόντι και του κρατιδίου του.
https://sputniknews.gr/