Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

BOMBA απο Μέρκελ! Ακόμη κι ένοπλες συγκρούσεις στην Ευρώπη "βλέπει" η Μέρκελ λόγω προσφυγικού!

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ βλέπει τώρα ακόμη και ένοπλες συγκρούσεις στην Ευρώπη αν “περάσει” η λογική του κλεισίματος συνόρων. Καλοσωρίζοντας την επιστροφή της στην πραγματικότητα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μέρκελ προσπαθεί να υπερασποστεί την πολτική της στο προσφυγικό η οποία της έχει κάνει μεγάλη πολιτική “ζημιά”.
Η Μέρκελ έκανε την εκτίμηση για ένοπλες συγκρούσεις μιλώντας σε σε συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών προσπαθώντας να τους πείσει να
αποδεχθούν την πρόταση για “ζώνες τράνζιτ” στην οποία συμφώνησε με τους Βαυαρούς Χριστιανοκοινωνιστές.
Η Μέρκελ προσπαθεί να μην χάσει την στήριξη του κυβερνητικού της εταίρου, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), την ίδια ώρα που
οι Σοσιαλδημοκράτες του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση.

Ένα από τα “αγκάθια” στις διαπραγματεύσεις είναι το θέμα της σύστασης ζώνης τράνζιτ στα σύνορα όπου θα παραμένουν πρόσφυγες και μετανάστες μέχρι να εξεταστούν τα αιτήματά τους για άσυλο. Αναλόγως του πώς θα διαμορφώνονταν τέτοιες, ζώνες, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην κίνηση στον επονομαζόμενο “βαλκανικό διάδρομο”.

Όλα αυτά την ώρα που η γνωστή Bild δημοισεύει ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο
το ευρωσκεπτικιστικό “Εναλλακτικό Κόμμα για τη Γερμανία” κερδίζει . Σύμφωνα με το δημοσκόπηση του ινστιτούτου “Emnid”, το ξενοφοβικό γερμανικό κόμμα αποσπά ποσοστό 8% και στις περιοχές της ανατολικής Γερμανίας αγγίζει το 15%.