Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν κομβόι φορτηγών στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, πύλη της ISIS [εικόνες]

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από τα τουρκικά Μέσα και ανεξάρτητους δημοσιογράφους στο Twitter, το απόγευμα της Τετάρτης η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε κομβόι από τουρκικά φορτηγά σε περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και οι Τουρκμένοι στη βορειοδυτική Συρία.
Οι Ρώσοι λέγεται ότι κατέστρεψαν 10 τουρκικά φορτηγά, τα οποία σύμφωνα με τους Τούρκους μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην ελεγχόμενη από τους τζιχαντιστές πόλη Αζάζ στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Τα φορτηγά που χτύπησαν οι Ρώσοι φαίνεται να ήταν της ισλαμιστικής ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation (IHH), που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για σχέσεις με την Αλ Κάιντα και για παράδοση πολεμικού υλικού στο Ισλαμικό Κράτος, το οποίο μετέφερε στη Συρία κάτω από τα κιβώτια ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ είναι η ίδια που οργανώνει τα Καράβια για τη Γάζα (στα οποία συμμετέχουν και διάφοροι εγχώριοι «αλληλέγγυοι), αλλά και διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη για να γίνει η Αγία Σοφία ξανά τζαμί.