Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

«Αφήστε με εδώ να τους εκδικηθώ» - Τι ζήτησε ο Ρώσος πιλότος που σώθηκε στα βουνά της Συρίας [εικόνες]

Ο Κονσταντίν Μουράχτιν, ο δεύτερος πιλότος του SU-24, το οποίο καταρρίφθηκε από τους Τούρκους στα σύνορα με την Τουρκία, ζήτησε να παραμείνει στις ίδιες αποστολές της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία, παρά την περιπέτειά του. 
Γιατί; Οπως τόνισε, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του συναδέλφου του, Ολεγκ Πεσκόφ.
Ο Μουράχτιν στάθηκε τυχερός αφού μετά την εκτόξευση κατά τη διάρκεια της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, δεν τραυματίστηκε θανάσιμα και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε για λίγες ώρες σε ομηρία από τους αντάρτες, επέστρεψε στη βάση της Ρωσίας στη Συρία.
Ο Ρώσος πιλότος στις πρώτες του δηλώσεις διευκρίνισε ότι ποτέ οι Τούρκοι δεν προειδοποίησαν για κατάρριψη.
«Ποτέ δεν μας προειδοποίησαν. Δεν είχαμε απολύτως καμία επικοινωνία. Οι Τούρκοι δεν ήρθαν σε επαφή μαζί μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουράχτιν σε συνέντευξη Τύπου. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για έναν από τους έμπειρους πιλότους της ρωσικής αεροπορίας και προέρχεται από μια οικογένεια όπου και ο πατέρας αλλά και ο θείος του ήταν πιλότοι.
«Πετούσαμε στα 6,000 μέτρα. Ο καιρός ήταν καλός. Η πτήση μέχρι και την στιγμή που δεχθήκαμε τον πύραυλο ήταν υπό έλεγχο. Μπορούσα να δω καθαρά το χάρτη και που βρίσκονταν τα σύνορα. Δεν υπήρξε καμία απειλή για να εισέλθουμε στην Τουρκία. Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν, θα μπορούσαν απλά να πετάξουν παράλληλα με εμάς αλλά αυτοί δεν έκαναν τίποτα. Απλά μας χτύπησαν στην ουρά του αεροσκάφους μας εντελώς ξαφνικά. Δεν το είδαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αντι-πυραυλική μανούβρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μουράχτιν.
Ο ίδιος σώθηκε χάρη στην επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της Συρίας όταν μια ομάδα 18 ατόμων έδωσε μάχη με έξι αντάρτες για την απελεύθερωσή του.Εντοπίστηκε μέσω ασυρμάτου, παρά τις πρώτες πληροφορίες που πήγαζαν κυρίως από την ενημέρωση των Τουρκμένων πως ήταν και αυτός νεκρός.  Πηγή: «Αφήστε με εδώ να τους εκδικηθώ» - Τι ζήτησε ο Ρώσος πιλότος που σώθηκε στα βουνά της Συρίας [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/237696/afiste-me-edo-na-toys-ekdikitho-ti-zitise-o-rosos-pilotos-poy-sothike-sta-voyna-tis#ixzz3saDK7jcg