Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Mπορεί να έριξε η Τουρκία το Ρωσικό αλλα κερδισμένη βγαίνει η Ρωσία δείτε πως..Αυξάνει τη ναυτική παρουσία της Μόσχας στα ανοιχτά της Συρίας. Ενισχύει τις ρωσικές δυνάμεις με καταδιωκτικά αεροπλάνα και αντιαεροπορικά συστήματα S-400

 Μπορεί η Ρωσία και η Τουρκία να μην επιθυμούν σε καμία περίπτωση να οδηγηθούν σε σύρραξη λόγω της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους SU-24 στα συροτουρκικά σύνορα, ωστόσο ανάμεσα στις δύο χώρες βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας ψυχρός πόλεμος. 


«Δεν σχεδιάζουμε να διεξαγάγουμε πόλεμο εναντίον της Τουρκίας, η διάθεσή μας έναντι του τουρκικού λαού δεν έχει αλλάξει» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ωστόσο, προειδοποίησε πως η Μόσχα πλέον θα αναθεωρήσει το σύνολο των οικονομικών, ενεργειακών και πολιτικών σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία, την οποία κατηγόρησε ότι προχώρησε στην κατάρριψη του αεροσκάφους βάσει σχεδίου.
«Διατηρούμε σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο το περιστατικό αυτό ήταν μη προμελετημένο, αντίθετα φαίνεται ότι πρόκειται για σχεδιασμένη πρόκληση» δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, θέλοντας να υπογραμμίσει την ακραία υπερβολή που χαρακτήρισε την τουρκική αντίδραση.
Ο Πούτιν αυξάνει τη δύναμη πυρός στην περιοχή
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία με την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή. Από τη μία θα ενισχύσει τις εναέριες επιθέσεις κατά συριακών στόχων, αφού πλέον όλα τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται από μαχητικά, καταδιωκτικά αεροσκάφη.  
Το επόμενο απειλητικό βήμα από την πλευρά της Μόσχας ήταν η απόφαση αναπτύξει τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 στη Λαττάκεια, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να πλήξει στόχους σε απόσταση 250 μιλίων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η Ρωσία θα μπορεί να χτυπήσει τουρκικούς στόχους.
Τρίτο μήνυμα Πούτιν προς την Τουρκία είναι η ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας της Μόσχας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Συρίας. 
Ο Ερντογάν προσπαθεί να ρίξει τους τόνους
Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του, δηλώνει ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί οποιαδήποτε κλιμάκωση της κατάστασης και επαναλαμβάνει πως το μόνο που έκανε η χώρα του ήταν να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Παρ' όλα αυτά, τα διεθνή Μέσα αναφέρουν πως οι τουρκικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής. 
Παράλληλα, και ο τουρκικός στρατός με την ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ έκανε μία ακόμα προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά που άναψε με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού. Σε αυτή, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και ότι έχει ενημερώσεις τους Ρώσους στρατιωτικούς ότι δεν γνώριζαν την εθνικότητα του αεροπλάνου, όταν του απηύθυναν τις 10 προειδοποιήσεις.


Πηγή: Ο Πούτιν προειδοποιεί την Τουρκία: Ενισχύει τη δύναμη πυρός στην περιοχή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/237704/o-poytin-proeidopoiei-tin-toyrkia-enishyei-ti-dynami-pyros-stin-periohi#ixzz3saBPFFu5