Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Παραδοχή των Αμερικανών,ενεργοποιήθηκε η συμμαχία του ΝΑΤΟ χωρίς να το γωρίζει κανείς;

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία δεν είχε δώσει στις ΗΠΑ το σχέδιο πτήσης του μαχητικού που καταρρίφθηκε
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιμένει ότι η Ρωσία είχε ενημερώσει τις ΗΠΑ για το σχέδιο πτήσης του μαχητικού αεροσκάφους της που κατέρριψε η Τουρκία, αλλά δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι τον διαψεύδουν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προκάλεσε αίσθηση όταν άφησε να εννοηθεί πως η Ουάσιγκτον ευθύνεται σε ένα βαθμό για την κατάρριψη του μαχητικού, καθώς ανέφερε ότι οι Αμερικανοί είχαν ενημερωθεί για το πότε και πού θα επιχειρούσαν τα ρωσικά αεροσκάφη.
Ομως, μιλώντας στο Reuters, δύο Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Μόσχα δεν είχε διαβιβάσει στο Πεντάγωνο αναλυτικά δεδομένα για τις ρωσικές επιχειρήσεις, όπως άφησε να εννοηθεί ο Πούτιν. Το εύρος της επικοινωνίας ανάμεσα στους στρατούς των ΗΠΑ και της Ρωσίας πριν από το επεισόδιο και μετά από αυτό δεν είναι γνωστό.


Πηγή: Αμερικανοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία δεν είχε δώσει στις ΗΠΑ το σχέδιο πτήσης του μαχητικού που καταρρίφθηκε | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/238062/amerikanoi-axiomatoyhoi-i-rosia-den-eihe-dosei-stis-ipa-shedio-ptisis-toy-mahitikoy-poy#ixzz3sllOgOUK