Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

400 Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονται στη Συρία ντυμένοι τζιχαντιστές

Όλο και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας σχετικά με τις σχέσεις Τουρκίας και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά και τις άλλες τζιχαντιστικές ομάδες.
Ο Σαμί Αλί (Sami Ali), ένας ειδικός σε θέματα αραβισμού και Μέσης Ανατολής,
ο οποίος βρίσκεται στη Μόσχα, έγραψε ένα άρθρο για το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, στο οποίο «φωτίζονται» οι διασυνδέσεις μεταξύ τζιχαντιστικών οργανώσεων και τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Δράσεις των οργανώσεων που συντονίζονται από τη ΜΙΤ

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) διεξάγουν έναν πόλεμο ενάντια σε διεθνείς τρομοκρατικές δυνάμεις, όπως το Ισλαμικό Κράτος και το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν που διασυνδέεται με το Μέτωπο Αλ Νούσρα [σ.σ. την Αλ Κάιντα], και το οποίο αποτελείται από άνδρες [σ.σ. Τούρκους της κεντρικής Ασίας] από το Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Αζερμπαϊτζάν, Νταγκεστάν και την Τσετσενία [σ.σ. και Ουιγούρους της Κίνας].
Ένας αριθμός τρομοκρατών έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα. Το συμπέρασμα που προκύπτει από τις μαρτυρίες τους υποδηλώνει ότι αυτές οι ομάδες για την ακρίβεια δεν σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος, οι δράσεις τους συντονίζονται σε κορυφαίο επίπεδο από τη ΜΙΤ (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες).
Αυτές οι ομάδες δρουν σε μερικά χωριά γύρω από την Αζάζ, τη Τζαραμπλούζ και το Χαλέπι, με άλλα λόγια μεταξύ των καντονιών της Κόμπανι και της Αφρίν. Στην ίδια περιοχή έχουν αναπτυχθεί και 400 Τούρκοι στρατιώτες ντυμένοι ως τζιχαντιστές.
Στην περιοχή της Τζαραμπλούς και ιδιαίτερα κοντά στα τουρκικά σύνορα, το Ισλαμικό Κράτος και οι άλλες οργανώσεις προμηθεύονται κάθε είδους βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης και στρατιωτικής, μεταφοράς τζιχαντιστών και ανεφοδιασμό.
Η Τουρκία ακόμα διατηρεί από τη δική της πλευρά των συνόρων μια αξιοσημείωτη στρατιωτική δύναμη, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) ώστε να μην περάσουν τον Ευφράτη και καταλάβουν αυτή την περιοχή [σ.σ. βόρειο Χαλέπι].
Τα συνοριακά περάσματα στην περιοχή [σ.σ. με κυριότερο το Μπαμπ Αλ Σαλάμ], μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τόσο τα επίσημα όσο και τα ανεπίσημα, χρησιμοποιούνται για το λαθρεμπόριο πετρελαίου και άλλων λαφύρων από τη Συρία και ως αντάλλαγμα η Τουρκία παρέχει στους τρομοκράτες στρατιωτικό εξοπλισμό και κάθε είδους ανεφοδιασμό.
xartis
http://www.tribune.gr/world/news/article/191553/400-tourki-stratiotes-vriskonte-sti-siria-ntimeni-tzichantistes.html