Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Γαλλία: Σε εξέλιξη ομηρία στην πόλη Ρουμπέ. Πολλοί τραυματίες από σφαίρες

Σε εξέλιξη ομηρία στην πόλη Ρουμπέ κοντά στο Βέλγιο
Ένοπλοι άνδρες κρατούν ομήρους, ενώ σημειώθηκαν και πυροβολισμοί στη πόλη Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία, γνωστοποίησε σήμερα μια πηγή της αστυνομίας.

Δεν έχει καταστεί προς το παρόν σαφές εάν οι ένοπλοι συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με μια πηγή στον δήμο του Ρουμπέ, οι απαγωγείς διέπραξαν προηγουμένως ένοπλη ληστεία.
ADVERTISEMENT

                
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών υπάρχουν πολλοί τραυματίες από σφαίρες, ενώ οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παιδιά μεταξύ των ομήρων.

 

"Μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και κρατούνται όμηροι. Υπήρξαν πυροβολισμοί και η γειτονιά έχει αποκλειστεί" επισήμανε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
"Ο διευθυντής μιας τράπεζας και η οικογένειά του κρατούνται όμηροι".
Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν ότι οι αρχές διεξαγάγουν μια επιχείρηση στο Ρουμπέ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

          
Παραμένει άγνωστο εάν αυτό το περιστατικό ομηρίας σχετίζεται με τις έρευνες των γαλλικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εμπλεκομένων στις τρομοκρατικές επιθέσεις, που έγιναν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου.