Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015

Υπεύθυνη η Ε.Ε για οτι συμβεί! Αγκαλιάζουν την Τουρκία, της δίνουν εύσημα για το SU-24 και της δίνουν 3δις για να γεμίσει την Ε.Ε με πρόσφυγες αλλα και με τρομοκράτες

FAS: Ανταλλάγματα στην Τουρκία - 400.000 πρόσφυγες σε 9 χώρες της ΕΕ, μεταξύ τους και η Ελλάδα
Προτάσεις και ανταλλάγματα έχει το «μενού» της Συνόδου Κορυφής,
σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η οποιά τονίζει πως 9 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα θα δεχθούν 400.000 πρόσφυγες.
Πιο συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σουηδία και Φινλανδία θα εισηγηθούν στην 'Αγκυρα να πάρουν 400.000 από τους άνω των δύο εκατομμυρίων πρόσφυγες που έρχονται για το τρέχον έτος μέσω της Τουρκίας προς την Ευρώπη. Η Γερμανία θα αναλάβει, τονίζεται, το μεγαλύτερο βάρος, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι μετά την απόφασή της να ενισχύσει την συμμετοχή της στον αγώνα εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», θα συμβάλει σημαντικά και η Γαλλία.
Επικαλούμενη κύκλους των διαπραγματευτών, πάντως, η FAS διευκρινίζει ότι δεν αναμένεται να γίνει σήμερα αναφορά σε συγκεκριμένους αριθμούς, εν μέρει λόγω και των επικείμενων τοπικών εκλογών στην Γαλλία, αλλά θα δοθεί εντολή στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ να επεξεργαστεί σχέδιο κατανομής ως την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι η συζήτηση στην ΕΕ αφορά την ενίσχυση της Τουρκίας με τρία δισεκατομμύρια ευρώ για δύο χρόνια, ενώ υπάρχει μεγάλη διαμάχη σχετικά με το πώς θα εξευρεθούν τα χρήματα. Η Γερμανία και άλλα κράτη-μέλη έχουν εισηγηθεί να διατεθούν από το αποθεματικό του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για τα επόμενα τρία χρόνια, από όπου συνήθως χρηματοδοτούνται έκτακτα μέτρα στην αγροτική και διαρθρωτική πολιτική, από τα οποία ωφελούνται ιδιαίτερα τα κράτη-μέλη της ανατολικής Ευρώπης. «Με την παραίτηση από αυτούς τους πόρους, αυτές οι χώρες θα συνεισφέρουν το δικό τους μερίδιο αλληλεγγύης εφόσον δεν είναι πρόθυμες να δεχθούν πρόσφυγες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο συντάκτης.
Η FAS επισημαίνει ακόμη ότι η 'Αγκυρα αναμένει μεταξύ άλλων και την αναζωογόνηση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, με το άνοιγμα επιπλέον Κεφαλαίων, μεταξύ των οποίων και πέντε που μπλοκάρει από το 2009 με βέτο η Κυπριακή Δημοκρατία. Η εφημερίδα μεταφέρει μάλιστα εκτιμήσεις Ευρωπαίων διπλωματών, οι οποίοι δεν αποκλείουν ακόμη και αποτυχία της Συνόδου «λόγω της κυπριακής αντίστασης».


Πηγή: FAS: Ανταλλάγματα στην Τουρκία - 400.000 πρόσφυγες σε 9 χώρες της ΕΕ, μεταξύ τους και η Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/238204/fas-antallagmata-stin-toyrkia-400000-prosfyges-se-9-hores-tis-ee-metaxy-toys-kai-i#ixzz3suQ4CNiI