Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Οι επίλεκτες ομάδες της γαλλικής αστυνομίας

Ποιες είναι οι επίλεκτες ομάδες της γαλλικής αστυνομίας που «κυνηγούν» τους τζιχαντιστές [εικόνες & βίντεο]
 
Στους δρόμους του Παρισιού βρίσκονται πλέον οι επίλεκτες ομάδες της γαλλικής αστυνομίας, με σκοπό να εντοπίσουν και να συλλάβουν ή να εξουδετερώσουν τζιχαντιστές που είτε συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις είτε αποτελούν νέα πηγή κινδύνου. 
Δεν ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στους δρόμους του Παρισιού, καθώς και τον περασμένο Ιανουάριο, μετά την επίθεση στο Charlie Hebdo, αλλά και την ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο, χρειάστηκε να επέμβουν.
Οι επίλεκτες ομάδες της γαλλικής αστυνομίας 
  • GIGN (National Gendarmerie Intervention Group) με σύνθημα: «S'engager pour la vie»- «Δέσμευση για ζωή»

  • GIPN (Groupes d'Intervention de la Police Nationale) με σύνθημα: «La cohésion fait la force»-« Η συνοχή είναι δύναμη»

  • BRI (Brigade de recherche et d'intervention) 

  • RAID (Recherche Assistance Intervention Dissuasion)

Η GIGN βρίσκεται στην ελίτ των ειδικών δυνάμεων του κόσμου
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει δημιουργηθεί με κύριο στόχο την αντιμετώπιση των καταστάσεων ομηρίας. Ελάχιστες μονάδες μπορούν να ανταγωνιστούν την εκπαίδευση αλλά και την αποτελεσματικότητα των επίλεκτων Γάλλων στρατιωτών. Μάλιστα η GIGN είναι στις 9 καλύτερες του κόσμου.
Η GIGN δημιουργήθηκε αμέσως μετά τη σφαγή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972. Εκτοτε έχει διασώσει περισσότερους από 600 ομήρους. Χαρακτηριστικό της τεράστιας επικινδυνότητας που διατρέχουν οι στρατιώτες, είναι πως το Γαλλικό δίκαιο απαγορεύει την δημοσίευση φωτογραφιών στις οποίες φαίνεται το πρόσωπο όσων ανήκουν στη συγκεκριμένη μονάδα.
Η GIGN είναι μια επίλεκτη μονάδα της γαλλικής χωροφυλακής, που ειδικεύεται σε επιχειρήσεις εναντίον της τρομοκρατίας και τη διάσωση ομήρων. Το σύνθημά τους είναι "S'engager pour la vie"- "Δέσμευση για ζωή".
Έδρα τους είναι στην περιοχή Satory στις Βερσαλίες ενώ η εκπαίδευσή τους γίνεται στο στρατόπεδο Frileuse Beynes