Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Άσαντ: Γιατί το Παρίσι δεν μπορεί να εκριζώσει την τρομοκρατία

Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι η Γαλλία δεν μπορεί να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, τη στιγμή που το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία είναι σύμμαχοί της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ‘Ria’ που επικαλείται αναφορά του αραβικού ‘al mayadin’, ο πρόεδρος της Συρίας είπε συγκεκριμένα ότι «η Γαλλία δεν μπορεί να καταπολεμήσει την τρομοκρατία από τη στιγμή που σύμμαχοί της είναι το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία (υπονοώντας ότι είναι χρηματοδότηες του ISIS)».
 
Επιπρόσθετα, την Τρίτη, ο Άσαντ δήλωσε στο γαλλικό περιοδικό «Valeur actuelle», ότι η Συρία θα ανταλλάσει πληροφορίες  με τη Γαλλία, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι οι Γάλλοι θα αλλάξουν την πολιτική τους στην περιοχή.
 
Χθες, 17 Νοεμβρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσέφυγαν στη Ρωσία για να πείσουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, να διακόψει την οικονομική στήριξη με τους τρομοκράτες του ‘ισλαμικού κράτους’, που γίνεται με την αγορά λαθραίου πετρελαίου.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντηση κορυφής της G-20 στην Αττάλεια της Τουρκίας, δήλωσε ότι μεγάλες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου των τζιχαντιστών αγοράζoυν χώρες τόσο της Μέσης Ανατολής, όσο και χώρα ( ή χώρες) της G-20.