Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Ο μητροπολίτης Πειραιά όπως πολεμά την μασονία, έτσι με τον ίδιο και απαράλλαχτο τρόπο συμπεριφέρεται και στην παλαιοημερολογίτη εκκλησία !

 Εν μέσω δύσκολων καιρών και με τόσες βολές που δέχεται η ελληνοορθοδοξία, δεν χωρά σεβασμιώτατε καμία αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο εκκλησίες. Το νέο και το παλαιό ημερολόγιο γνωρίζετε πολύ καλά, από παρελθοντικούς χρόνους, προέρχεται από το ίδιο σώμα και ευελπιστούμε στο μέλλον σε μια ένωση που θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ελληνική ορθόδοξη πίστη, απέναντι στους δυσοίωνους εχθρούς της, που ιδιαιτέρως εσείς γνωρίζετε πολύ καλά ! Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μην αντιμετωπίζεται την παλαιοημερολογίτικη εκκλησία σαν κατι ξένο και εχθρικό, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα στους ασσύμετρους εχθρούς της ορθοδοξίας ! Με την στάση σας προβληματίζεται και διχάζετε πιστούς νέου και παλαιού, παίρνοντας μεγάλο μερίδιο ευθύνης πάνω σας. Σκεφτείτε περισσότερο τις κινήσεις σας απέναντι σε αυτό το κομμάτι της ελληνοορθοδοξίας, διότι τα σχέδια των πονηρών, δεν συγχωρούν καμία λάθος κίνηση. Στραφείτε αλλού και ψάξτε να βρείτε τις αιτίες που η εκκλησία της Ελλάδος χάνει συνεχώς έδαφος.

Επιστολή – κόλαφος του Μητροπολίτη Πειραιά σε Εκκλησία της Αυστραλίας


 Εκκλησιολογικά ανύπαρκτη χαρακτηρίζει ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, την Παλαιομηερολογίτικη Εκκλησία, στην οποία προσχώρησε πρόσφατα η Ελληνική Κοινότητα Αδελαΐδας και Νότιας Αυστραλίας.
Σε επιστολή του, που δημοσιεύουμε κατωτέρω, ο Μητροπολίτης Πειραιώς – πρώην Βοηθός Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, που υπηρέτησε στην Αδελαΐδα – χαρακτηρίζει την Κοινότητα «ψευδορθόδοξη» και εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στο Διοικητικό Συμβούλιό της, για τις «ατυχείς επιλογές» του στο εκκλησιαστικό.
Ο κ. Σεραφείμ επισημαίνει την «αντικανονικότητα» της Εκκλησίας των Παλαιοημερολογιτών στην οποία υπήχθη η Κοινότητα και γνωστοποιεί στο Διοικητικό Συμβούλιο ότι ο «Επίσκοπος», που η Κοινότητα εγκατέστησε στην Αδελαΐδα, «πρόκειται να καθαιρεθή από την Εκκλησία της Ελλάδος, της οποίας κληρικός ήτο και εκ της οποίας αντικανονικώς αποσκίρτησε, προσχωρήσας εις εκκλησιολογικώς ανύπαρκτον σχήμα».
Ο κ. Σεραφείμ κατηγορεί την Κοινότητα Αδελαΐδας, ότι προκαλεί «μεγάλην ζημίαν στην ομογένεια με τις εκκλησιαστικές επιλογές της» και υποδεικνύει στους αποδέκτες της επιστολής του, ότι «Ορθόδοξη Εκκλησία Χριστού δεν μπορούμε να δημιουργήσωμεν μόνοι μας σαν τους διάφορους αιρετικούς προτεστάντες».
Πριν τα Χριστούγεννα, είχε σταλεί στην Αδελαΐδα Αρχιμανδρίτης Παλαιοημερολογίτικης Εκκλησίας της Ελλάδας και τον περασμένο μήνα αφίχθη Επίσκοπος της ίδιας Εκκλησίας, ονόματι Ιάκωβος.

Στο κοινοτικό περιοδικό «Κοινοτικός Παλμός» (έκδοση Μαρτίου) ανακοινώνεται η πρώτη συνάντηση του κ. Ιακώβου (9 Μαρτίου 2010) με «το Διοικητικό και Εποπτικό Συμβούλιο της Κοινότητας».

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι «την Τετάρτη (10 Μαρτίου 2010) ο νέος Επίσκοπος εγκαταστάθηκε στα γραφεία της Franklin Street αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, σηματοδοτώντας την έναρξη σε ένα μακρύ, αλλά αναγκαίο έργο, για την επίλυση του εκκλησιαστικού, το οποίο μπαίνει πλέον σε νέα φάση».

Η προσχώρηση της Κοινότητας Αδελαΐδας σε Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία της Ελλάδας «επισημοποιήθηκε» πριν τα Χριστούγεννα με την άφιξη του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, με την ιδιότητα του «προσωρινού απεσταλμένου» στις εκκλησίες της Κοινότητας. Ο Νεκτάριος αντικαταστάθηκε από τον Ιάκωβο και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Κόσμου», ο Ιάκωβος ήταν Αρχιμανδρίτης της Εκκλησίας της Ελλάδας από την οποία αποσκίρτησε και προσχώρησε στην Παλαιοημερολογίτικη Εκκλησία.

Ο κ. Ιάκωβος επισκέφθηκε τη Μελβούρνη προ καιρού για «συνάντηση γνωριμίας» με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Saint Albans». Σύμφωνα, δε, με ανακοίνωση της Κοινότητας Saint Albans από αύριο Παρασκευή θα βρίσκεται, πάλι, στη Μελβούρνη για να χοροστατήσει στον εσπερινό του Σαββάτου και τη λειτουργία της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας, κ. Θεοφάνης Μάρας, απειλεί με προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον ατόμων και αρχών που αμφισβητούν την κανονικότητα της Παλαιοημερολογίτικης Εκκλησίας στην οποία προσχώρησαν κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας.

«Καιρός να σταματήσουν τα ανεύθυνα σχόλια για την κανονικότητα ή μη της Εκκλησίας Γνήσιων Ορθοδόξων στην οποία προσχώρησαν κοινότητες-μέλη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας. Οι ανεύθυνες φήμες θα μας υποχρεώσουν να λάβουμε νομικά μέτρα εναντίον εκείνων που τις κυκλοφορούν», δήλωσε ο κ. Μάρας.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός, ότι το όνομα του κ. Ιακώβου δεν αναγράφεται στον ονομαστικό κατάλογο των αρχιερέων της Εκκλησίας Γνήσιων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος, που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.

Το μόνο όνομα που εμφαίνεται στον κατάλογο της εν λόγω Εκκλησίας – σε σχέση με την Αυστραλία – είναι το όνομα του Σπυρίδωνος Αλεμάγκου, ως «πρώην Αυστραλίας».

au.greekreporter.gr