Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ανησυχία της Ρωσίας για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα...

Με ιδιαίτερη προσοχή και ανησυχία παρακολουθεί η Ρωσία τις εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως το πως εξελίσσεται η οικονομική κατάσταση, όπως αναφέρει υψηλά ιστάμενη πηγή της ρωσικής διπλωματίας από την ρωσική πρωτεύουσα. Είναι πιθανό τις επόμενες ώρες ή ημέρες να υπάρξει νέα κίνηση υποστήριξης της Μόσχας ανάλογη με αυτή της 19ης Μαρτίου ή ακόμα πιό συγκεκριμένη και ουσιαστική. Στις 19 Μαρτίου παραμονές της διάσκεψης της 25ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι "Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει, όχι μόνο παραδοσιακά, φιλική προς την Ρωσία χώρα, αλλά και βασικός διεθνής εταίρος της, μεταξύ άλλων και στον εμπορικό-οικονομικό τομέα".
Είναι σαφές ότι η Μόσχα φοβάται αποσταθεροποίηση στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της πρωτοφανούς και εν πολλοίς «ανεξήγητης» κατ’αυτούς, εξέλιξης της κατάστασης. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει συστημικό οικονομικό πρόβλημα, αλλά όχι σε αυτή την έκταση που να δικαιολογεί αυτές τις εξελίξεις» δήλωσε στο defencenet.gr, η συγκεκριμένη πηγή.

Είναι επίσης πιθανή η τηλεφωνική επικοινωνία του Β.Πούτιν ή Ν.Μεντβέντεφ με τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου.

Στην Μόσχα μελετούν διάφορους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθηθεί η Αθήνα, όσο πιό άμεσα και ενεργητικά είναι δυνατόν. Υπάρχει κεντρική εντολή να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία προς την Ελλάδα. Η Μόσχα υπολογίζει να αφιχθούν στην Ελλάδα 40-60% περισσότεροι τουρίστες από πέρσι.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr