Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010

Μεθοδεύουν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακελώματος ! Να είστε σίγουροι ότι δε θα περάσει !

Δεδομένα όπως το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο εκλογικός αριθμός, καθώς και στοιχεία που αφορούν στην υγεία των πολιτών, πρόκειται να περιλαμβάνει η κάρτα που θα λειτουργεί ως δεύτερη ταυτότητα προς αποφυγή της γραφειοκρατίας.
Ειδικότερα, με την κάρτα που προωθεί η κυβέρνηση θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά οι υπηρεσίες του Δημοσίου, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Εντός των προσεχών δύο μηνών αναμένεται να δρομολογηθούν οι κανονισμοί για την “κάρτα του πολίτη” και να διευκρινιστούν τα δεδομένα που τελικά θα ενσωματώνει.
Βάσει χρονοδιαγράμματος, η κάρτα αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του 2011, ενώ δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί νωρίτερα στους μετανάστες, σύμφωνα με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Η έκδοση της κάρτας θα πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, από όπου θα γίνεται μελλοντικά και η έκδοση των νέων αστυνομικών ταυτοτήτων.

Η “κάρτα του πολίτη” τέθηκε επί τάπητος κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση.

Ως “κάρτα ηλεκτρονικού ΚΕΠ” χαρακτήρισε την “κάρτα του πολίτη”, που θα περιλαμβάνει και στοιχεία για την υγεία του κατόχου (αλλεργίες, ομάδα αίματος), η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνοντας πως με αυτήν ο πολίτης θα εξυπηρετείται παντού.
 
nationalpride.wordpress.com