Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

«Η Ευρώπη βλέπει τι γίνεται στο Κόσοβο;» σερβικό δημοσίευμα




Ο διευθυντής του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, ρώτησε την Ευρώπη εάν βλέπει τα μακρύκαννα των ειδικών δυνάμεων του Κούρτι (πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου) στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου.

«Ευρώπη, βλέπεις τα μακρύκαννα στο βορρά;! Ευρώπη, βλέπεις τις ειδικές δυνάμεις πάνω από το νοσοκομείο;

Ενώ οι Σέρβοι στα οδοφράγματα παλεύουν γυμνοί για την επιβίωσή τους, ο Κούρτι στέλνει τις ειδικές δυνάμεις βόρεια με το δάχτυλό του στη σκανδάλη!», έγραψε ο Πέτκοβιτς και πρόσθεσε:

- Βάσει ποιας συμφωνίας, οι ειδικές δυνάμεις του Κούρτι παραμένουν στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και στα Μετόχια;


«Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να βρίσκονται εκεί και η παρουσία τους αποτελεί ευθεία παραβίαση της συμφωνίας!

Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα ειδικά οχήματα του Kurti με τα μακρύκαννα βρίσκονται πάνω από το νοσοκομείο στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.

Η τελευταία πρόκληση είναι απλώς η συνέχεια του εκφοβισμού που κατευθύνουν οι αρχές της Πρίστινα, εκφοβισμό που επέδειξαν την περασμένη εβδομάδα εισβάλλοντας στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.

Στη συνέχεια, κατά παράβαση όλων των συμφωνιών που είχαν επιτευχθεί μέχρι τώρα, ο Κούρτι έστειλε περίπου 300 αστυνομικούς, μεταξύ των οποίων οι ειδικές δυνάμεις της ROSU οπλισμένες μακρύκαννα.

Το δράμα συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο, όταν ο Ντεγιιάν Πάντιτς, ο οποίος ήταν μέλος της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου μέχρι την απόφαση των Σέρβων να εγκαταλείψουν όλα τα ιδρύματα στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετόχια, συνελήφθη, απαντώντας έτσι στον αφόρητο τρόμο που εκτίθενται σε κάθε ημέρα.

Η αβάσιμη και παράνομη σύλληψη του Πάντιτς ήταν το «έναυσμα» για να ξεκινήσουν οι συμπατριώτες μας διαδηλώσεις και να κλείσουν ορισμένους δρόμους, γράφει ο Πέτκοβιτς.

Novosti.rs

The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος