Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

Ρωσία: “Εξτρεμιστική οργάνωση” οι μάρτυρες του Ιεχωβά- Ποινές κάθειρξης από 3,5 έως 7 έτη

 

“Εξτρεμιστική οργάνωση” οι μάρτυρες του Ιεχωβά

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπιρομπιτζάν της Εβραϊκής Αυτόνομης περιοχής, επέβαλλε ποινές κάθειρξης σε τέσσερις μάρτυρες του Ιεχωβά, τις οποίες θα εκτίσουν σε αποικίες κρατουμένων. Οι ρωσικές αρχές θεωρούν την εν λόγω θρησκευτική οργάνωση εξτρεμιστική και τα μέλη της διώκονται.

Το δικαστήριο επέβαλλε ποινή κάθειρξης επτά ετών στους Βαλέρι Κρίγκερ και Σεργκέι Σουλιαρένκο, με την κατηγορία της σύστασης και χρηματοδότησης εξτρεμιστικής οργάνωσης.


Ο Αντάμ Αλίεφ με τις κατηγορίες της σύστασης εξτρεμιστικής οργάνωσης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 6,5 ετών. Ο Ντμίτρι Ζαγκούλιν καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της χρηματοδότησης εξτρεμιστικής οργάνωσης.


Το δικαστήριο θεώρησε ότι οι κατηγορούμενοι, παρότι γνώριζαν ότι η οργάνωση τους είναι εκτός νόμου, πραγματοποιούσαν συγκεντρώσεις θρησκευτικού χαρακτήρα και συγκέντρωναν χρήματα για τους σκοπούς της.


Η κοινότητα των μαρτύρων του Ιεχωβά στο Μπιριμπιτζάν, αναγνωρίστηκε ως εξτρεμιστική στις 3 Οκτωβρίου του 2016. Ποινική δίωξη εναντίον των κατηγορουμένων ασκήθηκε το 2018. Οι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν ότι οι διώξεις εναντίον των μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ρωσία δεν έχουν καμία αντικειμενική βάση.


thetoc.gr

https://www.olympia.gr/1521896/diethni/rosia-quot-extremistiki-organosi-quot-oi-martyres-toy-iechova-poines-katheirxis-apo-3-5-eos-7-eti/