Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Ο Πούτιν ετοιμάζει νέο υπερηχητικό πύραυλο-«μετεωρίτη»: Μπορεί να χτυπήσει παντού στον κόσμο μέσα σε 30 λεπτά


 Η Ρωσία αποκάλυψε σήμερα νέα ανατριχιαστικά πλάνα με τον «μετεωρίτη» υπερηχητικό πύραυλο Avangard να προετοιμάζεται για μάχη σε μια ακόμη πυρηνική απειλή του Βλαντίμιρ Πούτιν προς τη Δύση.

Πλάνα δείχνουν το όπλο -το οποίο μπορεί να πλήξει στόχους με ταχύτητα 27 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ήχου- να είναι εγκατεστημένο σε υπόγειο σιλό εκτόξευσης στην περιοχή Όρενμπουργκ, στη νοτιοδυτική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Μόσχας, ο υπερχητικός πύραυλος με όχημα ολίσθησης εκτοξεύεται έξω από την ατμόσφαιρα της γης και στη συνέχεια μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε στόχο στον κόσμο σε λιγότερο από 30 λεπτά.

Πούτιν: Το Avangard είναι άτρωτο, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται ότι η Δύση δεν έχει κανένα μέσο να σταματήσει αυτόν τον πύραυλο, όπως και τα άλλα ρωσικά υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα. Συγκεκριμένα, είχε αναφέρει πως το Avangard χτυπά «σαν μετεωρίτης» και είναι «αήττητο», ασταμάτητο από οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα.


«Το Avangard είναι άτρωτο, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί από οποιοδήποτε υπάρχον και μελλοντικό μέσο αντιπυραυλικής άμυνας του πιθανού αντιπάλου», είχε καυχηθεί ο Πούτιν.

Η σημερινή τοποθέτηση του θηριώδους Avangard των 20.000 mph (32.187 kmh) έρχεται μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες κατά τις οποίες ο Πούτιν παρουσίασε την ανάπτυξη νέων πυρηνικών πυραύλων Yars στις περιοχές Καλούγκα και Τβερ.

Το Κρεμλίνο αποκάλυψε ότι ο Πούτιν πέρασε ολόκληρη την ημέρα της Παρασκευής με τους στρατιωτικούς του διοικητές σε συζητήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Την ίδια ημέρα δεκάδες πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στην Ουκρανία -πολλοί από τους οποίους καταρρίφθηκαν επιτυχώς από την αεράμυνα του Κιέβου

https://www.iefimerida.gr/kosmos/poytin-etoimazei-neo-yperihitiko-pyraylo-meteoriti