Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022

Πόλεμος Ε.Ε - Ρωσίας, με χρήματα της Ένωσης τροφοδοτείται ο πόλεμος


Το κόστος, που ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας  είπε πως θα ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ευρώ, θα καλυφθεί από την ΕΕ

 Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ εκπαίδευσε 1.100 Ουκρανούς στρατιωτικούς, σύμφωνα με τον Μπορέλ

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ δήλωσε χθες Παρασκευή ότι μέχρι τώρα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα εκπαίδευσης που οργανώνει η ΕΕ 1.100 Ουκρανοί στρατιωτικοί.

Ο κ. Μπορέλ έδωσε τον αριθμό αυτόν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε στρατόπεδο όπου εκπαιδεύονται μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην Μπζεγκ, στην Πολωνία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσαν πράσινο φως στην εκπαιδευτική αποστολή τη 14η Νοεμβρίου. Η έναρξή της επισήμως έγινε την επομένη.

Αρκετές χώρες μέλη της ΕΕ, δυνάμει διμερών συμφωνιών, εκπαίδευαν ήδη ουκρανούς στρατιωτικούς.


Συνολικά, ως και 15.000 στρατιωτικοί αναμένεται να εκπαιδευτούν σε 20 χώρες μέλη.

ΕΕ.



Ε

Το κόστος, που ο κ. Μπορέλ είπε πως θα ανέλθει σε 100 εκατομμύρια ευρώ, θα καλυφθεί από την ΕΕ.

Επιπλέον, το πρόγραμμα προβλέπει τη δαπάνη 15 εκατομμυρίων ευρώ για πυρομαχικά και την κάλυψη των δαπανών κάθε χώρας που συμμετέχει.

Η Μπούντεσβερ —οι ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας— θα συμμετάσχει οργανώνοντας εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών σε τακτικές μάχης καθώς και γυμνάσια. Συνολικά, στη γερμανική επικράτεια αναμένεται να εκπαιδευτούν ως και 5.000 Ουκρανοί στρατιωτικοί.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.protothema.gr/world/article/1314242/polemos-stin-oukrania-i-ee-ekpaideuse-1100-oukranous-stratiotikous-sumfona-me-ton-borel/