Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγαλύτερη συγκέντρωση Μασονικών Στοών στη Χάιφα του Ισραήλ! ΦΩΤΟ


Για πρώτη φορά το σιωνιστικό δίκτυο «i24» δημοσίευσε εικόνες από τη συνάντηση της μεγαλύτερης συγκέντρωσης Τεκτονικών Στοών στη Χάιφα του Ισραήλ. Ελευθεροτέκτονες στη Χάιφα του Ισραήλ απίστευτες εικόνες.

Όλοι φέρουν τα διαδήματα, στολές της Στοά, διακρτικά των Ταγμάτων τους και τις ποδιές ως οικοδόμοι τέκτονες που χτίζουν τη νέα αρχιτεκτονική του πλανήτη. (Παλιά οι οικοδόμοι έφεραν ποδιά στη μέση για τα εργαλεία) Στο κέντρο υπάρχει ένας τεράστιος διαβήτης όργανο Ιερό που παραπέμπει στον ΜΑΤΣ τον Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος ( ΜΑΤΣ το ιερό όνομα του Θεού της Μασονίας σ΄αντιπαραβολή με το ιερό τετραγράμματο του βιβλικού Θεού στην Π. Διαθήκη). 
Διαβήτης σύμβολο ιερό που αναφέρεται στο Μέγα Γεωμέτρη του Σύμπαντος εξού και το ιερό γράμμα τους το G αναφορά σε Geometry και God..

Όταν πέφτει το σκοτάδι στην πολυεπίπεδη Στοά με κατάμεστους εξώστες εμφανίζεται και ο Παντεπόπτης Οφθαλμός.

Oι Ελευθεροτέκτονες υιοθέτησαν αυτό το σύμβολο και το έκαναν ένα από τα πιο διάσημα σύμβολά τους, για να φέρει διαφορετικό νόημα από το νόημα που αναφέρεται στην εκκλησιαστική έννοια. Το μάτι μέσα στην πυραμίδα εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μασονικό σύμβολο το 1784 όταν ο Ελευθεροτέκτονας Μαρκήσιος ντε Λαφαγιέτ έδωσε μια ζώνη κεντητή στον στρατηγό George Washington, τον ιδρυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, με αυτό το σύμβολο πάνω της κι με άλλα μασονικά σύμβολα.
Λίγα χρόνια αργότερα, πιο συγκεκριμένα το 1797, ο (Thomas Smith Webb) Thomas Smith Webb ίδρυσε τον Masonic Press στη Νέα Υόρκη και δημοσίευσε το διάσημο βιβλίο του, The Freemason’s Monitor, στο οποίο ο Οφθαλμός εντός της Πυραμίδας μέσα στην πυραμίδα εμφανιζόταν ως μασονικό σύμβολο.
Το « Οφθαλμός στο τρίγωνο» αναφέρεται, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των Μασόνων, στον Παντεπόπτη Οφθαλμό του «μεγάλου αρχιτέκτονα» του σύμπαντος. Όσο για τις ακτίνες που εκπέμπονται από τον Οφθαλμό, υποδεικνύουν την επιρροή του Τεκτονισμού που οφείλει να φτάνει σε όλες τις πτυχές, θεσμούς της ανθρώπινης δραστηριότητας! Το Μασονικό Πανοπτικό..

Ο διαβήτης, το σφυρί κ.α είναι ιερά σύμβολα για Ελευθεροτέκτονες γιατί με αυτά μαρτύρησε ο Χιράμ ο αρχιτέκτονας του Ναού Σολομώντα που δολοφονήθηκε από εργάτες για διαφορές που είχαν να κάνουν με την αμοιβή τους σύμφωνα με το μασονικό αφήγημα. Όσο για τη θρυλική ακακία που είναι ένα ακόμη σύμβολο εδώ εξού και η ιερή φράση ” γνωστή η εμή ακακία΄’ κατά τη μύηση παραπέμπει στην ακακία που φύτρωσε στον τόπο ταφής του αρχιτέκτονα Χιράμ.

Σημαντικά και τα 3 S στη Μασονική Συμβολική που προέρχονται από τ΄αρχικά των λέξεων Secret (μυστικό) Sacré (ιερό) ….+1.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του Βρετανού Άντερσον που επέχει θέση Καταστατικού Χάρτη της Μασονίας σε ένα από τ΄αρχικά άρθρα αναφέρεται πως κάποιος μπορεί να μυηθεί στον Ελευθεροτεκτονισμό ανεξάρτητα από τη θρησκεία προέλευσης του και δεν είναι απαραίτητο να την αρνηθεί. Αυτό προσδίδει διεισδυτική ικανότητα στην Οργάνωση και πολυσυλλεκτικότητα σε παγκόσμια αλλά και θεσμική κλίμακα.

Εντυπωσιακές εικόνες πραγματικά..

H Μασονία είναι ένας Αποκρυφισμός μ΄ένα αμάλγαμα συγκρητισμού και πλαίσιο θρησκείας αφού διαθέτει και credo και τελετουργικό παρ΄ότι αυτοκαθορίζεται ως Φιλοσοφική Εταιρία.

dimpenews.com