Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κατέρρευσαν οι ουκρανικές γραμμές άμυνας στο Μπάκχμουτ: «Στόχος η καταστροφή του ουκρανικού Στρατού»


Το Κίεβο κινδυνεύει να χάσει μεγάλες μάχιμες μονάδες που δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει

Κατέρρευσαν οι ουκρανικές γραμμές άμυνας νότια του Μπάκχμουτ και όλα δείχνουν πως η ρωσική «λαβίδα» από αυτή την κατεύθυνση θα ολοκληρωθεί, ενώ υπάρχει ρωσική διείσδυση και από τον βόρειο άξονα του μετώπου.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί παραδέχονται ότι μετά την κατάληψη από τους Ρώσους τεσσάρων κρίσιμων πόλεων νοτίως του Μπάκχμουτ, δέχονται πρωτοφανή πίεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ουκρανή ρεπόρτερ του TK BIKKA Victoria Khamaza, που συνεργάζεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, μιλά για μια «Κόλαση στο Μπαχμούτ» και για μεγάλες απώλειες των ουκρανικών ΕΔ.

Eπειδή δεν της επιτρέπεται να αναφέρει αριθμούς νεκρών μιλάει μόνο για τους τραυματίες που πηγαίνουν στα νοσοκομεία τη περιοχής.

Οι Ουκρανοί είχαν 500 τραυματίες μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες. Για τους νεκρούς υπάρχουν αναφορές για 1.500!


Ο Ρώσος διοικητής των δυνάμεων στην Ουκρανία, Σεργκέι Σουροβίκιν έχει μία εντελώς διαφορετική αντίληψη από τους προκατόχους του.

Θεωρεί πως για να νικήσει η Ρωσία τον πόλεμο, οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να καταστραφούν, δηλαδή, κανείς από τους Ουκρανούς που πολεμούν στο Μπάκχμουτ να μην είναι σε θέση να πολεμήσει ξανά, σε άλλο μέτωπο.

Αυτό άλλωστε το παραδέχτηκε και ο ιδρυτής της Wagner, Yevgeny Prigozhin.

Το διακύβευμα πλέον για τους Ουκρανούς δεν είναι η πόλη του Μπάκχμουτ αλλά να σώσουν τις 30.000 στρατιωτών που έχουν εγκλωβίσει μέσα στην πόλη.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της ουκρανικές δύναμης, στην Μαριούπολη των 400.000 κατοίκων πολεμούσαν 22.000 Ουκρανοί.

Το Μπάκχμουτ είναι μία πόλη 100.000 κατοίκων και μέσα στις συνοικίες του πολεμούν 30.000 Ουκρανοί και ξένοι μισθοφόροι.