Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Ερντογάν:Τουρκικός πύραυλος θα χτυπήσει την Αθήνα, εκτός αν παραμείνετε ήρεμοι


 Σε νέα προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε νέους στη Σαμψούντα της Τουρκίας.

Ειδικότερα, κατά την διάρκεια ομιλίας του και απευθυνόμενους στους νέους είπε ότι «Η Ελλάδα φοβάται τους πυραύλους μας. Λένε ότι ο πύραυλος TAYFUN θα χτυπήσει την Αθήνα, θα την χτυπήσει, εκτός αν παραμείνετε ήρεμοι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπολύει ευθεία επίθεση για το θέμα των Tayfun. Πριν από σχεδόν έναν μήνα, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του για την κατασκευή πυραυλικού συστήματος ότι είναι εντός της ακτίνας 561χλμ που φτάνει η συγκεκριμένη ρουκέτα. Μάλιστα, ειρωνικά είχε πει ότι αυτή η πληροφορία έχει φέρει σε πανικό τους Έλληνες.

«Οι δοκιμές του Tayfun τρέλαναν την Ελλάδα. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναπτύσουμε την πυραυλική τεχνολογία και θα αυξήσουμε το εύρος ακτίνας της. Φυσικά, και οι Έλληνες ανησυχούν, φτάνουμε την Αθήνα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, τότε, είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα… χρησιμοποίει μια πολιτική επιθετική απέναντι στη Τουρκία τον τελευταίο καιρό, λέγοντας ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Και είχε προσθέσει ότι δεν θα σιωπήσουμε, οπότε η Ελλάδα πρέπει να «μαζευτεί».


https://www.sigmalive.com/news/international/1043603/erntogantourkikos-pyravlos-tha-xtypisei-tin-athina-ektos-an-parameinete-iremoi