Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Ο Πούτιν για όσους πραγματικά γνωρίζουν, πέρα απο την βρώμικη Δυτική προπαγάνδα συγκαταλέγεται στους πλέον μέγα στρατηγούς της ιστορίας!!!



 Γιατί ο Πούτιν κρύβει την αεροπορία του! Τι αποκαλύπτουν έμπειροι ιπτάμενοι

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Ουκρανική πολεμική αεροπορία πριν από την εισβολή των Ρώσων στα εδάφη της κατείχε συνολικά 71 μαχητικά, Su-24, Su-25, Su-27 και Mig-29 σχετικά ξεπερασμένης τεχνολογίας.

Η διαφορά είναι συντριπτική όμως στο πολεμικό πεδίο της Ουκρανίας  αυτό δεν αποτυπώνεται. Πριν από την έναρξη του πολέμου η Ρωσική αεροπορία διέθετε σύμφωνα με ανοιχτές πηγές συνολικά 1377 μαχητικά. Από αυτά τα 366 είναι σύγχρονα αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου, Su-57, Su-30, Su-34, Su-35 και Mig-35. Mαχητικά τα οποία επιχειρούν για την ρωσική πολεμική αεροπορία μετά το 2006 με πιο πρόσφατα τα πρώτα Su-57 που διαθέτει στο οπλοστάσιό της.

Sukhoi SU 57 


Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Ουκρανική πολεμική αεροπορία πριν από την εισβολή των Ρώσων στα εδάφη της κατείχε συνολικά 71 μαχητικά, Su-24, Su-25, Su-27 και Mig-29 σχετικά ξεπερασμένης τεχνολογίας.


 Στις 16 ημέρες του πολέμου και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι κατάφεραν καταρρίψεις τόσο σε air-to-air μάχες όσο και με χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων από το έδαφος. Με τους Ουκρανούς να παρουσιάζουν σήμερα  αιχμάλωτους ρώσους πιλότους. Ενώ  υπάρχουν και βίντεο-ελέγχονται για τη γνησιότητά τους- που δείχνουν καταρρίψεις αεροσκαφών αλλά και συντρίμμια στο έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση η επιχειρησιακή εικόνα πάνω από την Ουκρανία και ειδικά από τις υπό πολιορκία πόλεις καταδεικνύει σχεδόν από τις πρώτες ημέρες του πολέμου ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία διαθέτει σχεδόν απόλυτο πλεονέκτημα ειδικά στις περιοχές όπου κινούνται και προελαύνουν οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις. Ξεκάθαρη απόδειξη το γεγονός ότι εδώ και μια εβδομάδα το περιβόητο ρωσικό κονβόι των 65 χλμ έξω από το Κίεβο δεν αντιμετώπισε την παραμικρή ουκρανική απειλή. Εάν άλλωστε οι Ρώσοι είχαν την παραμικρή αμφιβολία ότι υπήρχε κίνδυνος δεν θα άφηναν εκτεθειμένα εκατοντάδες άρματα μάχης, οχήματα και άλλα οπλικά συστήματα.


Όμως και η έκκληση του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι για παραχώρηση μαχητικών Mig-29 από την Πολωνία είναι μια ακόμα ισχυρή ένδειξη ότι η Ουκρανική πολεμική αεροπορία έχει δεχθεί πολύ σοβαρά πλήγματα. Ακόμα σε αεροπορικές βάσεις της χώρας στα δυτικά. Οι οποίες όπως αναφέρουν πληροφορίες βομβαρδίστηκαν τόσο από ρωσικά αεροσκάφη όσο και από βαλλιστικούς πυραύλους.

Και το εύλογο πλέον ερώτημα που προκύπτει είναι εάν όντως η ρωσική πολεμική αεροπορία διαθέτει όπως όλα δείχνουν απόλυτο πλεονέκτημα γιατί η παρουσία της στον αέρα δεν είναι συνεχής και καθοριστική στην εξέλιξη των επιχειρήσεων. Το Newpost απευθύνθηκε σε έμπειρους ιπτάμενους ώστε να διαφωτίσουν όλες τις παραμέτρους και να δώσουν απαντήσεις για την περιορισμένη ρωσική αεροπορική παρουσία και την αδυναμία να στηρίξει τις χερσαίες επιχειρήσεις. 


«Το ρωσικό δόγμα επιχειρήσεων είναι κατεξοχήν βλήματοκεντρικό όπως αποδεικνύει η ομοβροντία πυραύλων Iskander και Kalibr των πρώτων ημερών μέσω των οποίων αδρανοποιήθηκαν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τόσο οι επιθετικές όσο και οι αμυντικές δυνατότητες της ουκρανικής αεροπορίας»  τονίζει ο Επισμηναγός ε.α και υποψήφιος δρ. Γεωπολιτικής Στέφανος Καραβίδας. Όπως αναφέρει ο έμπειρος ιπτάμενος  «Η ρωσική αεροπορία δεν εμφανίζεται όσο θα περιμέναμε στο θέατρο επιχειρήσεων γιατί απλά δεν απαιτείται σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα μάχης. Και επικεντρώνεται πλέον σε ρόλο εναέριας υπεροχής άνωθεν των φιλιών τμημάτων και προστασία τους από τις αντίπαλες αεροπορικές δυνάμεις. Αφού στην περίπτωση της Ουκρανίας δεν υφίσταται σοβαρή αεροπορική απειλή».


Επιπλέον όπως εκτιμάται οι Ρώσοι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να δείξουν στη Δύση τις δυνατότητες των πιο σύγχρονων μαχητικών που διαθέτουν όπως και τον οπλισμό τους. «Τα περίπου 350 σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη επι συνόλου 1400 βρίσκονται σε διάφορα αεροδρόμια πέριξ της Ουκρανίας και διατηρούν ένα ρολό  εφεδρείας απέναντι στις υπερτερες νατοϊκές δυνάμεις» υποστηρίζει ο Έλληνας ιπτάμενος που γνωρίζει άριστα τον αεροπορικό πόλεμο και τα χαρακτηριστικά των μαχητικών αφού έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών ασκήσεων. 


Ένα από τα πλέον καίρια όμως συμπεράσματα που εξάγεται  από τις πρώτες ημέρες του πολέμου είναι ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν φαίνεται να έχει αναπτύξει όσο η Δύση ειδικά όπλα ακριβείας τα οποία δίνουν τη δυνατότητα για «χειρουργικά»  χτυπήματα επιβεβαιώνοντας τις σχετικές εκτιμήσεις εξειδικευμένων Στελεχών του ΝΑΤΟ τα τελευταία χρόνια. Κατά συνέπεια αύξηση της εμπλοκής των ρωσικών αεροσκαφών στις μάχες οι οποίες πλέον επικεντρώνονται σε αστικές περιοχές θα ισοδυναμεί με εκτίναξη του αριθμού των θυμάτων σε άμαχο πληθυσμό. 


https://infognomonpolitics.gr/2022/03/giati-o-poutin-kryvei-tin-aeroporia-tou-ti-apokalyptoun-ebeiroi-iptamenoi/