Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Προσομοίωση εμπόλεμης κατάστασης...Η Ρωσία είναι εδώ!!!


 Η Ρωσία στέλνει έκτακτη αποστολή εναέριων μέσων πυρόσβεσης στη χώρα μας με απόφαση του Β.Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, στέκεται στον πλευρό της χώρας μας που τις τελευταίες επτά ημέρες πλήττεται από πυρκαγιές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος, έδωσε εντολή να αυξηθεί το ρωσικό δυναμικό που συμβάλλει στην καταπολέμηση των πύρινων μετώπων που έχουν εκδηλωθεί σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

«Σε σχέση με την έκτακτη έκκληση της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αύξηση της ρωσικής ομάδας που κατασβήνει πυρκαγιές σε κεντρικές περιοχές της Ελληνικής Δημοκρατίας», επεσήμανε το Κρεμλίνο.

Κινητοποίηση από Μητσοτάκη και Δένδια

Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε επικοινωνία του με τον Ρώσο ομόλογό του, Μιχαήλ Μισούστιν, εξήρε τη συμβολή του ρωσικού γίγαντα στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας και δόθηκε έμφαση στη δυνατότητα παροχής επιπλέον αεροσκαφών.

Παράλληλα, ο κ. Μισούστιν εξέφρασε τη συμπαράσταση προς την Ελλάδα και εκ μέρους του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ επανέλαβε την πρόσκληση προς τον Κυρ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Μόσχα, κάτι που αναμένεται πριν το τέλος του έτους.

Ταυτόχρονα, και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε ένα δεύτερο αεροσκάφος Beriev - 200 για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Από την πλευρά της, η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα επισημαίνει πως η έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης θα είναι άμεση.

Η ρωσική χείρα βοηθείας

Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από τις 30 Ιουνίου, το ρωσικό θηρίο Beriev -200 βρίσκεται στην Ελλάδα και συμμετέχει καθημερινά στην κατάσβεση πολλών πυρκαγιών και, σύμφωνα με Έλληνες ειδικούς, έχει επιδείξει υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα.