Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Καθησυχάζουν τον λαό με τηλεοπτικές πρεμιέρες και την επομένη το χάος


"Ξέφραγο αμπέλι" ο Έβρος
«Τα σύνορά μας θα παραμείνουν ασφαλή και απαραβίαστα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, μετά την επίσκεψή τους στον Έβρο στις 20 Αυγούστου. Δεν πέρασαν όμως παρά ελάχιστα 24ωρα για να διαψεύσει αυτές τις εξαγγελίες η σκληρή πραγματικότητα.
Σε βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ότι τα σύνορά μας, παρά τον φράχτη, όχι μόνο δεν είναι ασφαλή και απαραβίαστα, αλλά αντίθετα εκατοντάδες μετανάστες μπορούν και τα παραβιάζουν ομαδικά.


Εκατοντάδες μετανάστες, υπό την καθοδήγηση Τούρκων διακινητών, μέσω του ποταμού Έβρου, σε βίντεο-ντοκουμέντο του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, φαίνονται να διασχίζουν δύσβατα σημεία σε βουνά και στο ποτάμι και να οδηγούνται επί ελληνικού εδάφους στα σύνορα του Έβρου.

Μάλιστα στο βίντεο νεαροί άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά φαίνονται να δείχνουν το σήμα της νίκης κατά το πέρασμά τους στην Ελλάδα.

Οι μετανάστες, έχοντας περπατήσει εκατοντάδες χιλιόμετρα, μέσω Αδριανούπολης και του χωριού Καπιτάν Αντρέεβο του Δήμου Σβίλεγκραντ, που βρίσκεται στα σύνορα Βουλγαρίας-Τουρκίας, περνούν στα ελληνικά χωριά Δίκαια και Ορμένιο στο τριεθνές.


Προφανώς η φύλαξη των συνόρων -τόσο των χερσαίων όσο και των θαλάσσιων- δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, ενώ οι ροές αναμένεται να αυξηθούν δραματικά, δεδομένης της κρίσης στο Αφγανιστάν.