Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Πίσω απο τον Κορωνοϊό έρχεται η ιδιωτικοποίηση της Υγείας και οι προσλήψεις προσωπικού απο την πίσω πόρτα!


Έρχονται προσλήψεις για κάλυψη κενών στα νοσοκομεία από τους ανεμβολίαστους που θα βγουν σε αναστολή

 Στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών, με τη σχετική προθεσμία να εκπνέει την Τετάρτη, αλλά και στην αντικατάστασή τους, αναφέρθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Την Τετάρτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των επικουρικών (εκτός ιατρών) που θα προσληφθούν για να καλύψουν τις θέσεις ανεμβολίαστων υγειονομικών, οι οποίοι θα μπουν σε αναστολή όπως ανακοίνωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επεσήμανε πως η πλατφόρμα θα μείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά τη σχετική ανακοίνωση που θα βγει.

Το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη, είναι αρχικά να προσμετρηθούν το πόσοι είναι συνολικά εμβολισμένοι, για να υπάρξει μια «σαφής εικόνα» τα επόμενα 24ωρα και στη συνέχεια θα γίνει μια «αναδιάταξη δυνάμεων» σε κάθε νοσοκομείο και καλύτερα κατανομή προσωπικού.

«Έχουμε φτάσει σε επίπεδο κλινικής σε κάθε νοσοκομείο και κοιτάμε προβλήματα, ενώ με συνένωση δυνάμεων πιστεύουμε πως το προσωπικό που θα χρειαστούμε θα είναι λιγότερο από όσους ανεμβολίαστους καταλήξουν σε αναστολή καθηκόντων» πρόσθεσε.

Μόλις δοκιμάσεις αυτό το Site Γνωριμιών, θα αναρωτιέσαι γιατί δεν το έκανες νωρίτερα.

Στο εάν θα υπάρξει σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, ανέφερε πως εφόσον χρειαστεί «θα συμβληθούμε με ιδιώτες όσον αφορά τις υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως γίνεται και τώρα» ενώ «θα νομοθετήσουμε σχετικά τις επόμενες ημέρες έτσι ώστε οι διαδικασίες να είναι πιο γρήγορες».

Έδωσε για παράδειγμα την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού που αντί η υπογραφή της σύμβασης να γίνεται από τον υπ. Υγείας, θα γίνει από τον Διοικητική της εκάστοτε Υγειονομικής Περιφέρειας για να περιοριστεί η γραφειοκρατία.

«Η σύμπραξη και η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα γίνεται στο σύστημα υγείας. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, όπου χρειαστεί θα έχουμε ταχύτερες διαδικασίες σύναψης τέτοιων συμβάσεων» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως οι υγειονομικοί που αποφασίσουν να εμβολιαστούν δεν είναι σίγουρο πως θα επιστρέψουν στα προηγούμενα πόστα τους και όσοι βγουν σε αναστολή θα κληθούν να επιστρέψουν τον μισθό τους.

https://sputniknews.gr/20210830/erhontai-proslipseis-gia-kalypsi-kenon-sta-nosokomeia-apo-toys-anemvoliastoys-poy-tha-vgoyn-se-17132324.html