Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Σοβαρές οι παρενέργειες των εμβολίων στα υγειές άτομα δεν ισχύει το ''οφέλη υπερτερούν των κινδύνων'' αλλα το αντίθετο!


 Επείγουσα ανακοίνωση του FDA για εμβόλιο κορωνοϊού: Επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του οργανισμού

Σε επίσημη ανακοίνωση πρόκειται να προχωρήσει ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ αναφορικά με νέα οδηγία για το εμβόλιο της Johnson & Johnson στην οποία πρόκειται να πει ότι το εμβόλιο συνδέεται με μια σπάνια πλην όμως σοβαρή παρενέργεια κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στο νευρικό σύστημα!
Η παρενέργεια ονομάζεται σύνδρομο Guillain-Barré και το οποίο έχει ανιχνευτεί μέχρι σήμερα σε τουλάχιστον 100 άτομα που εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Όλες οι περιπτώσεις έχουν αναφερθεί περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό του μονοδοσικού εμβολίου και αφορούν στην πλειοψηφία τους άνδρες από την ηλικία των 50 και μετά.

Όπως αναφέρεται τα διαθέσιμα στοιχεία δεν δείχνουν κάποιο μοτίβο που να υποδηλώνει παρόμοιο αυξημένο κίνδυνο με τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna, αφού έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 321 εκατομμύρια δόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα συμβάντα του συνδρόμου Guillain-Barré θα συζητηθούν σε επείγουσα συνεδρίαση του αμερικανικού CDC.

Το συγκεκριμένο σύνδρομο παρουσιάζει από 60 έως 120 συμβάντα στις ΗΠΑ κάθε εβδομάδα και ακολουθείται μετά εμβόλια για την γρίπη. Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ 3.000 έως 6.000 άτομα παρουσιάζουν την ασθένεια.


Όπως αναφέρει το CDC οι περισσότεροι ασθενείς επανέρχονται, υπάρχει όμως και ένα σεβαστός αριθμός από αυτούς που παθαίνουν μόνιμη βλάβη στο νευρικό τους σύστημα.


Οι επίσημες ανακοινώσεις, πάντως, που θα γίνουν από ειδικούς, αναμένεται να κινηθούν στο γνωστό μοτίβο ότι ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι ασφαλές και ότι τα οφέλη του σίγουρα υπερτερούν των κινδύνων, σύμφωνα και με διαβεβαιώσεις ανθρώπων που έχουν βιώσει την κατάσταση. Από την πλευρά της η Johnson & Johnson απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε.

Παρόλα αυτά, η προειδοποίηση αυτή αποτελεί ακόμα ένα «χτύπημα» σε ένα εμβόλιο το οποίο είχε δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες λόγω της ευκολίας στη χρήση του, αφού απαιτεί μόλις μία δόση, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα βοηθητικό για περιοχές και πληθυσμούς που είναι δύσκολα προσβάσιμοι.