Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Αφγανοί συρρέουν στον Έβρο ύστερα από ψευδείς ειδήσεις ότι άνοιξαν τα σύνορα (βίντεο)


Στα σύνορα της Ελλάδας έσπευσαν σήμερα, Σάββατο, ομαδικά Αφγανοί, κατά εκατοντάδες, ξεκινώντας από την Τουρκία έπειτα από φήμες που κυκλοφόρησαν και θέλουν τα σύνορα της χώρας μας να έχουν ανοίξει.

Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί κατευθύνθηκαν προς την Αδριανούπολη για να φτάσουν στα σύνορα Pazarkule μετά τη φήμη που κυκλοφόρησε στα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναφέρει ότι οι «πόρτες» της Ελλάδας είναι ανοιχτές από σήμερα Σάββατο 28 Αυγούστου και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι την 31η του μήνα.

Μάλιστα, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στα σύνορα αναφέρουν πως η φήμη κυκλοφόρησε μέσω πολλών σχετικών ανακοινώσεων στα social media, χωρίς να μπαίνουν πάντως σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Σίγουρα δεν πρόκειται για ένα αθώο λάθος, για κάποιου είδους φάρσα ή για τυχαίο γεγονός, αλλά για προβοκάτσια με στόχο να κατευθύνει τους ανθρώπους αυτούς, εκμεταλλευόμενη την απελπισία τους, να σχηματίσει εντυπώσεις και να προκαλέσει αναταράξεις.

Άλλωστε, δεν είναι και η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο.

Έπειτα από τις ανακοινώσεις στα social media, λοιπόν, έφτασε στην Αδριανούπολη μεγάλος αριθμός μεταναστών, κάποιοι εκ των οποίων γύρισαν πίσω μόλις είδαν κλειστές τις πύλες, αφού η «φήμη» που ακολούθησαν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ενώ άλλοι παρέμειναν εκεί, περιμένοντας το άνοιγμα των συνόρων.

Μετά από την ανακοίνωση αυτή του ανοίγματος της διέλευσης προς την Ελλάδα, κάποιοι Αφγανοί κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα Pazarkule ενώ άλλοι πήγαν προς τη Βουλγαρία, στη συνοριακή πύλη Kapıkule.Σε βίντεο του DHA, μπορείτε να το παρακολουθήσετε παρακάτω, ομάδα νεαρών Αφγανών πορεύεται προς τα ελληνικά σύνορα και ένας κάνει το σημάδι των Γκρίζων Λύκων.

Οφείλεται σε χαζομάρα, σε ψευτομαγκιά, ή είναι το τουρκικό παρακράτος που θέλει να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν το αφήνει;

Δείτε το βίντεο: