Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021

Απίστευτες δηλώσεις Σ.Πέτσα: «Τζαμπατζήδες οι ανεμβολίαστοι - Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν τις δομές»!


Απίστευτες και εξοργιστικές δηλώσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, καθώς χαρακτήρισε τους ανεμβολίαστους πολίτες ως «τζαμπατζήδες»!

«Τα πάντα στη ζωή έχουν ένα κόστος για τις επιλογές μας. Όταν 8–9 μήνες προσπαθούμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο, τα οποία έχουμε διαθέσει δωρεάν, κάποια στιγμή θα πρέπει να προστατεύσουμε και τα χρήματα των φορολογουμένων (!!!!) και να δώσουμε σαφές κίνητρο στους ανεμβολίαστους να το κάνουν. Το να πληρώνει κανείς το rapid test από την τσέπη του είναι ένα επιπλέον κίνητρο για να κάνει το εμβόλιο και όχι να είναι ο ελεύθερος χρήστης, ο τζαμπατζής ο οποίος χρησιμοποιεί τις δωρεάν τις δομές, όταν κάποιοι άλλοι (!!!!) πληρώνουν γι’ αυτό. Πρέπει να αναλάβει και αυτός ένα κόστος», είπε ο Σ.Πέτσας.

«Τζαμπατζήδες» αν είναι δυνατόν! Μιλάμε για εργαζόμενους που τους κρατείται κάθε μήνα από τον μισθό τους ένα αξιοσέβαστο ποσό για την κοινωνική ασφάλιση! Για εργαζόμενους που πληρώνουν την εφορία και τις υποχρεώσεις τους στο κράτος. Αυτούς λοιπόν ο κ. Πέτσας τους υβρίζει.

Ενώ στη συνέχεια της συνέντευξης του υποστήριξε πως τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έγιναν γιατί... οι Έλληνες αντί να εμβολιαστούν πήγαν διακοπές.

«Το προηγούμενο χρονικό διάστημα προσπαθήσαμε να πείσουμε τους πολίτες ότι είναι καλό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους να εμβολιαστούν. Και όταν ένα εκατομμύριο πολίτες προτίμησαν να κάνουν τις διακοπές τους και να μην εμβολιαστούν, πρέπει να προστατεύσουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα. Επειδή όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν περισσότερο να νοσήσουν και να νοσηλευθούν, για αυτό παίρνουμε μέτρα και επιτρέπουμε την οικονομική και την κοινωνική δραστηριότητα στους εμβολιασμένους, με λιγότερους περιορισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Για τις αντιδράσεις σχετικά με τα νέα μέτρα για την διαχείριση της πανδημίας, υπογράμμισε ότι αυτή είναι η φιλοσοφία της κυβέρνησης που δεν θα επιτρέψει την οικονομία να κλείσει ξανά.

Μάλλον η κυβέρνηση δεν ήθελε να πάνε διακοπές οι Έλληνες και να κάνουν Δεκαπεντάυγουστο στο εμβολιαστικό κέντρο...

Να υπενθυμίσουμε πως «τζαμπατζήδες» είχε χαρακτηρίσει πριν λίγους μήνες τους ανεμβολίαστους και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, βέβαια τότε είχε πει για «τζαμπατζήδες ανοσίας», αλλά και πάλι η κυβέρνηση δείχνει πως αντιλαμβάνεται τους Έλληνες πολίτες.