Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Su-57, στο αυτόματο!


Συνεχίζονται οι αναβαθμίσεις στο stealth μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς Su-57, 

σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου Ρώσου αξιωματούχου που συμμετέχει στην ανάπτυξη του προγράμματος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς έχει υποστεί νέες αναβαθμίσεις το οποίο πλέον θα μπορεί να διαθέτει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο πιλοτήριο, που θα επιτρέπει στον πιλότο να επικεντρώνεται σε αντίπαλα μαχητικά αεροσκάφη, αφήνοντας το αεροσκάφος να πετά «στον αυτόματο».

Ειδικότερα, ο Νikita Dorofeev, επικεφαλής του γραφείου σχεδιασμού πιλοτηρίων της Sukhoi είπε χαρακτηριστικά ότι: «το αεροσκάφος έχει πετύχει το μέγιστο αυτοματισμό. Θεωρητικά ο πιλότος μετά την απογείωση και μέχρι την προσγείωση δεν χρειάζεται να πετά το αεροσκάφος καθόλου, αλλά μπορεί να ασχολείται με την εύρεση και την καταστροφή στόχων».

Ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος σε δηλώσεις του στο περιοδικό «New Horizons» εξήγησε πως έχουν ενσωματωθεί στο stealth αεροσκάφος Su-57 προηγμένα συστήματα που θα παρέχουν στον πιλότο πληροφορίες για την κατάσταση και τη λειτουργία του μαχητικού.

Με πληροφορίες από: TASS / Φωτογραφία Reuters

https://www.onalert.gr/kosmos/su-57-2/408721/