Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021

H FSB καθαρίζει τα παράσιτα που θα βλάψουν την ρωσική επικράτεια


Η Τουρκία ανησυχεί με τις ενέργειες της ρωσικής FSB στην Κριμαία

Η Άγκυρα εξέφρασε την ανησυχία της για τις «επιδρομές» του ρωσικού FSB, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου σε σπίτι Τατάρων στην περιοχή της Κριμαίας. 

Σύμφωνα με τους Τούρκους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι ενέργειες των ρωσικών υπηρεσιών επιβολής του νόμου παραβιάζουν τα δικαιώματα των Τατάρων της Κριμαίας, οι οποίοι είναι οι αυτόχθονες κάτοικοι της χερσονήσου.

«Ζητούμε να σταματήσουμε αυτήν την πρακτική εναντίον των Τατάρων της Κριμαίας, που είναι ο αυτόχθονες πληθυσμοί της χερσονήσου της Κριμαίας»,  είπε σε ανακοίνωση του το τουρκικό Υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρεται από την εφημερίδα Yeni Şafak.

Σύμφωνα με την Διαμεσολαβήτρια της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας, Λιούντιμιλα Ντενισοβα, αξιωματικοί της FSB συνέλαβαν έξι άτομα κατά τη διάρκεια ερευνών σε χώρους κατοικίας των Τατάρων της Κριμαίας. Η Ντενίσοβα πιστεύει ότι οι ενέργειες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά του πληθυσμού των Τατάρων της Κριμαίας έχουν πολιτικά κίνητρα.

Εν τω μεταξύ, πίσω από τις «επιδρομές» που ανέφεραν οι Τούρκοι και οι Ουκρανοί υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κριμαία, υπάρχει μια επιχείρηση από το τμήμα της FSB, την  «Ροσγκβάρντια» και το Υπουργείο Εσωτερικών για να εξουδετερώσουν τις ενέργειες των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Χεζμπ Ουτ-Ταχρίρ αλ-Ισλάμι», που απαγορεύεται στη Ρωσία. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε όχι μόνο στην Κριμαία, αλλά και στις περιοχές  Νταγκεστάν, Μπασκιρία, Πριμόρσκι και Κράνονταρ, καθώς και στην Αγία Πετρούπολη, τη Μόσχα και πολλές άλλες ρωσικές περιοχές.

Η «Χεζμπ Ουτ-Ταχρίρ αλ-Ισλάμι» διακηρύσσει το στόχο της να ανατρέψει τα κοσμικά καθεστώτα με τη βοήθεια «ισλαμικών επαναστάσεων» και να καθιερώσει ένα «παγκόσμιο χαλιφάτο». 

Τα μέλη της οργάνωσης ασχολήθηκαν με την πρόσληψη Ρώσων πολιτών στις τάξεις των μαχητών, καθώς και την προώθηση της τρομοκρατικής ιδεολογίας μέσω της διανομής σχετικής βιβλιογραφίας και της χρήσης του Διαδικτύου.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος