Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Ερντογάν: Νέα ένταση στο Αιγαίο – Η ισλαμική εκπαίδευση και το «εθνικό χρέος» της μουσουλμάνας γυναίκας να «γεννήσει Πορθητές»


 «Τo Tσεσμέ ξεκίνησε τις νόμιμες εργασίες του στο Αιγαίο! Δεν αφορούν υποθαλάσσιες έρευνες και δεν παραβιάζουν το πρωτόκολλο της Βέρνης του 1976!» 

Αυτά δηλώνουν στο Πρακτορείο Anadolu πηγές του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι ανεβάζει τους τόνους, αυξάνοντας την ένταση στο Αιγαίο.

Η έξοδος του «Τσεσμέ» έρχεται μερικά μόλις 24ωρα μετά την προσωπική επίθεση Ερντογάν στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της στο Αιγαίο στο εσωτερικό της χώρας ο πρόεδρος Ερντογάν εξακολουθεί να χτίζει το νεοοθωμανικό του αφήγημα.


Στόχος του είναι να ενισχύσει τον ισλαμικό χαρακτήρα του κράτους, προκειμένου η Τουρκία να αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη στον μουσουλμανικό κόσμο. Έτσι, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για αναθεώρηση του συντάγματος, που ενδέχεται να οδηγήσουν αφαίρεση του όρου «κοσμικό κράτος» ο Ερντογάν ενισχύει την μουσουλμανική εκπαίδευση, προσπαθώντας να προσελκύσει ολοένα και περισσότερους μαθητές.

Έτσι, μετά την απόφασή του να μετατρέψει τα ιμάμ χατίπ, από σχολεία που έβγαζαν αποκλειστικά και μόνο τους μελλοντικούς ιμάμηδες σε ισλαμικά σχολεία γενικής εκπαίδευσης, πλέον διευρύνει ακόμα περισσότερο το εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα.

Ήδη σε 14 Ιμάμ Χατίπ ξεκίνησαν ειδικά προγράμματα καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα γενιά καλλιτεχνών που θα έχουν λάβει μουσουλμανική εκπαίδευση. Παράλληλα, λειτουργούν αθλητικά τμήματα για τους νέους αθλητές.

Ο Ιχσάν Ερκιούλ, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας περιγράφει τα νέα προγράμματα.

«Στα γυμνάσια Ιμάμ Χατίπ της Ανατολίας διδάσκονται πλέον μαθήματα επιστήμης, γλώσσας, αθλητισμού, τέχνης και πολιτισμού, αλλά και μαθήματα που ανήκουν στις βασικές ισλαμικές επιστήμες. Για τους μαθητές μας που ενδιαφέρονται για τις τέχνες και τα αθλήματα και προετοιμάζονται για το μέλλον σε αυτούς τους τομείς, υπάρχουν γυμνάσια Ιμάμ Χατίπ όπου παρέχεται τπ πρόγραμμα «Παραδοσιακές και Σύγχρονες Εικαστικές Τέχνες, Μουσική και Αθλητισμός» σε διάφορες περιοχές της χώρας»

Οι μαθητές μας εκπαιδεύονται στο αντικείμενο που επιθυμούν ενώ παράλληλα διδάσκονται το Κοράνι, και τις «ηθικές αξίες του ισλάμ»

Παράλληλα, ο Ερντογάν σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του χτίζει ένα νέο αφήγημα που βασίζεται στο τρίπτυχο: «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια»

«Το επόμενο διάστημα, θα βάλουμε την οικογένεια στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, μαζί με την εκπαίδευση και τον πολιτισμό», δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Η κατάρρευση του θεσμού της οικογένειας στη Δύση ξεκίνησε με την εμπορευματοποίηση της γυναίκας και την απομάκρυνσή τους από αυτό το ιερό καθήκον. Τεράστιες εκστρατείες διεξάγονται εναντίον των δικών μας οικογενειών μέσω της τηλεόρασης, των ταινιών, των τηλεοπτικών σειρών και του Internet».

Ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι ότι αποτελεί πατριωτικό καθήκον κάθε οικογένειας να κάνει τουλάχιστον τρία παιδιά, έτσι ώστε η Τουρκία «να διατηρήσει το πληθυσμιακό πλεονέκτημα που διαθέτει».

Και δεν παρέλειψε να πει ότι, ποτέ άλλοτε οι γυναίκες της Τουρκίας δεν απολάμβαναν περισσότερων δικαιωμάτων και μεγαλύτερης αναγνώρισης.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε στα λόγια  εμβατηρίου που λέει τα εξής «Δεν ξέρω γιατί ασχολείσαι με δουλειές της μέρας. Κορίτσι μου είσαι στην ηλικία να γεννήσεις Πορθητές»

«Τα κορίτσια μας θα γεννήσουν Πορθητές, θα αναθρέψουν Πορθητές. Μαζί τις γυναίκες μας, τις κόρες μας και τις μανάδες μας που θα δώσουν κατευθύνσεις στους Πορθητές, θα βαδίσουμε προς το φωτεινό μας μέλλον» τόνισε.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/erntogan-nea-entasi-sto-aigaio-i-islamiki-ekpaideysi-kai-to-ethniko-xreos-tis-mousoulmanas-gynaikas/