Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Πρωταθλήτρια χρέους παγκοσμίως η Ελλάδα – τρίτη αρνητική επίδοση στον κόσμο…


Εφιαλτική έκθεση για δημόσιο χρέος 248,53% του ΑΕΠ για το

2020! Στα όρια της καταστροφής!

Χρεώνουμε τις επόμενες γενιές, χωρίς να παράγουμε πλούτο.

Το διεθνούς κύρους Institute of International Finance (IIF), στην τελευταία έρευνά του, αποκάλυψε ότι η Ελλάδα είχε, μέσα στο 2020, την τρίτη μεγαλύτερη αύξηση στο συνολικό της χρέος παγκοσμίως! Ναι, καλά διαβάσατε, «χάλκινο μετάλλιο» στο  «παγκόσμιο πρωτάθλημα αύξησης χρέους»!

Καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν κατάφερε να κάνει τέτοιες «επιδόσεις». Μόνο ο «Μωυσής» Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πτυχιούχος του Χάρβαρντ με το σημιτικό του επιτελείο, τα κατάφερε. Υποθηκεύοντας έτσι τις επόμενες γενιές σε έναν νέο φαύλο κύκλο. Υποθηκεύοντας έτσι τις επόμενες γενιές σε έναν νέο φαύλο κύκλο

Κατά το IIF η αύξηση του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ στην Ελλάδα οφείλεται όχι στο χρέος των νοικοκυριών -κυμάνθηκε μόλις στο 2%- αλλά ούτε και στο εταιρικό χρέος, αφού και αυτό κυμάνθηκε κοντά στο 10%. Η θηριώδης αυτή αύξηση χρέους οφείλεται, ως προς την Ελλάδα, σχεδόν αποκλειστικώς στο δημόσιο χρέος, η μεγέθυνση του οποίου άγγιξε το 50%!!!

Και το σπουδαιότερο: Κατά τον επικεφαλής της έρευνας αυτής του IIF Εμρέ Τίφτικ, με αυτά τα δεδομένα ο δείκτης χρέους της γενικής κυβέρνησης το 2020 θα διαμορφωθεί στο 248,53% του ΑΕΠ! Αυτό το ύψος χρέους της Ελλάδας, πρωτόγνωρο στη σύγχρονη εποχή, παραπέμπει στην Ελλάδα του «δυστυχώς επτωχεύσαμεν»!

https://www.olympia.gr/1433574/oikonomia/protathlitria-chreoys-pagkosmios-i-ellada-triti-arnitiki-epidosi-ston-kosmo/