Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Το δόγμα του Ισραήλ, καταστρέφει όλους τους γείτονες του!

 
Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή - Στόχους στον Λίβανο έπληξε το Ισραήλ
Η ένταση των δύο χωρών κλιμακώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν η Βηρυτός κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για την πραγματοποίηση επίθεσης με drone σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ,
κοντά στην πρωτεύουσα.
Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έπληξαν στόχους στο εσωτερικό του Λιβάνου, ως απάντηση στην εκτόξευση αντιαρματικών πυραύλων.
«Μία σειρά αντιαρματικών πυραύλων εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο σε στρατιωτική βάση και στρατιωτικά οχήματα των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ. Τα πλήγματα έχουν επιβεβαιωθεί» γνωστοποίησαν οι IDF.
​Και πρόσθεσαν: «Οι ένοπλες δυνάμεις ανταπάντησαν με πυρά, πλήττοντας στόχους στον νότιο Λίβανο».
Καλεσαν παράλληλα, τους κατοίκους στα σύνορα, να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ προανήγγειλαν το άνοιγμα των καταφυγίων, σε περίπτωση νέας επίθεσης.
​Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινες απώλειες, ενώ η κυβέρνηση του Λιβάνου δεν έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό.
Βέβαια, ο τηλεοπτικό σταθμός al-Mayadeen μετέδωσε ότι μαχητές της Χεζμπολάχ κατέστρεψαν τουλάχιστον ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα, κοντά στα σύνορα, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό του. 
Νωρίτερα, λιβανικά media μετέδωσαν ότι ισραηλινά drones εισήλθαν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου, ρίχνοντας βόμβες κατά μήκος των συνόρων των δύο χωρών.
Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκτόξευση βλημάτων στην περιοχή του Kfarchouba. Προηγήθηκαν αναφορές για την εκτόξευση βομβών στις πόλεις Ghajar, Shebaa και Kfarchouba, κοντά στα λιβανικά σύνορα.
Υπενθυμίζεται ότι η ένταση των δύο χωρών κλιμακώθηκε την περασμένη Κυριακή, όταν η Βηρυτός κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για την πραγματοποίηση επίθεσης με drone σε εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ, κοντά στην πρωτεύουσα.
Η Βηρυτός έχει επανειλημμένως επικρίνει τις ισραηλινές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, εντός του εναέριου χώρου της, διαμηνύοντας ότι το Τελ Αβίβ παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και το ψήφισμα 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Από την πλευρά του, το Ισραήλ θεωρεί ότι η Χεζμπολάχ συνιστά κύριο αντίπαλό του στην περιοχή και γι’ αυτό τον λόγο πραγματοποιεί τακτικές αεροπορικές επιδρομές εναντίον της.
https://sputniknews.gr/amyna/201909014398603-libanos-israil-drones-epithesi-rouketa/