Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Βάση του ΝΑΤΟ στο Μαυροβούνιο θα ευνοήσει τη «Μεγάλη Αλβανία»

 
 
 
Η δημιουργία βάσης του ΝΑΤΟ στην επικράτεια του Μαυροβουνίου, θα θέσει τα θεμέλια για τη «Μεγάλη Αλβανία», δήλωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευτικού κόμματος «Πράβε Τσέρνα Γκόρα»,
Μάρκο Μιλάτσιτς, καλώντας τους πολίτες του Μαυροβουνίου να μην επιτρέψουν  την «στρατιωτικοποίηση και κατοχή» της χώρας.
Ο ίδιος κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη συνοριακή με την Αλβανία περιοχή Πριλάνιε, όπου σχεδιάζεται η νατοϊκή βάση,  είπε ότι η αμερικανική βάση δεν δημιουργείται προς όφελος των πολιτών του δήμου αυτού και του κράτους, αλλά ότι ευνοεί τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».
Σε βίντεο που δημοσίευσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ο Μιλάτσιτς αναφέρει ότι η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου  θα δαπανήσει 17 εκατομμύρια ευρώ για ένα στρατόπεδο στο οποίο θα σταθμεύει  ελιτίστικη νατοϊκή μονάδα 120 ανδρών σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων.
Όπως είπε, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι πρόθυμη να επενδύσει τόσα πολλά χρήματα σε μια ειδική νατοϊκή μονάδα αντί να φτιάξει εργοστάσια, όπου οι πολίτες θα μπορούσα να απασχοληθούν, να μην ξενιτεύονται οι πολίτες και να δώσει πραγματική αξία στην οικονομία.
«Η επιλογή της περιοχής δεν είναι τυχαία για αυτούς, αφού η στρατιωτική βάση θα δημιουργηθεί κοντά στο αεροδρόμιο του Μπεράνε, που βρίσκεται στα σύνορα με την Αλβανία, τότε γίνεται περισσότερο σαφές ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να θέσει τα θεμέλια για κάτι σαν την «Μεγάλη Αλβανία», ανέφερε ο Μιλάτσιτς, σύμφωνα με το Τανγιούγκ.

 
politika.rs, srbin.info,