Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

Πετάχτε τον με τις κλωτσιές!

 


Η φωτογραφία πρωταγωνιστή τουρκικού σήριαλ στην Ακρόπολη και μερικά εύλογα ερωτήματα

Η φωτογραφία πρωταγωνιστή τουρκικού σήριαλ στην Ακρόπολη και μερικά εύλογα ερωτήματα
Στη φωτογραφία ο πρωταγωνιστής του τουρκικού σήριαλ “Φτερωτός Θεός” που προβάλλεται από τον ΣΚΑΙ. Ο Τζαν Γιαμάν στη φωτογραφία με φόντο την ελληνική σημαία σε μια πόζα που όπως ο ίδιος λέει …παρεξηγήθηκε!
Πήγε να ισιώσει τα γυαλιά του, λέει και τις εξηγήσεις του αναμεταδίδουν  και ελληνικές ιστοσελίδες. Δεν στέκονταν με τίποτα αυτά τα γυαλιά…
Μας είναι παντελώς αδιάφορα τα τουρκικά σήριαλ και οι πρωταγωνιστές τους. Πόσο παρεξηγημένη είναι η φωτογραφία δύσκολο να αποδειχτεί, αλλά και πιο δύσκολο να πείσει για όσα λέει ο Τούρκος ηθοποιός, ο οποίος μόνος του την ανέβασε στο Instagram.
Tο ερώτημα είναι ένα και αφορά σ΄ όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια και φυσικά και στη σημερινή κυβέρνηση που έχει “κάψα” μόνο με την ΕΡΤ: Γιατί δεν παρεμβαίνει στα ιδιωτικά κανάλια για να υπάρξει περιορισμός των τουρκικών τηλεοπτικών παραγωγών στα ιδιωτικά κανάλια; Δεν τολμούμε να πούμε απαγόρευση για να μην λιποθυμήσουν όσοι πιστεύουν ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να ΄ναι ανεξέλεγκτη για να μην επηρεάζονται…οι νόμοι της αγοράς! Είναι φθηνά τα τουρκικά σήριαλ αλλά με έναν όρο: σ΄ όποια χώρα παίζονται ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μεταγλωτίζονται. Ο λόγος προφανής. Τα τουρκικά σήριαλ όπως έχει γραφτεί αποτελούν μέρος της τουρκικής προπαγάνδας στο εξωτερικό και η προώθηση της τουρκικής γλώσσας στα σπίτια όλης της Ευρώπης γίνεται με τον καλύτερο τρόπο ,μέσω των σήριαλ.
Όσο για …τους νόμους της αγοράς που επικαλούνται κάποιοι για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα; Φθηνά σήριαλ έχουν κι άλλες χώρες, όπως η Βραζιλία και το Μεξικό. Γιατί αυτή η επιμονή με την Τουρκία;