Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019

Μελβούρνη: 50 Σκοπιανοί «αρχαιομακεδόνες» έκαψαν ομοίωμα του Ζάεφ και την ελληνική σημαία

 
Διαδήλωση στη Μελβούρνη πραγματοποίησαν περίπου 50 Σκοπιανοί που ζουν στην αυστραλιανή μεγαλούπολη, στην οποία ζουν και πάρα πολλοί Έλληνες -οι περισσότεροι στην Ωκεανία.
  
Οι ακροδεξιοί σλαβόφωνοι «αρχαιομακεδόνες» δεν περιορίστηκαν σε απλά συνθήματα και φωνές διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο της Βικτόρια εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία θεωρούν προδοτική για τη χώρα καταγωγής τους, αλλά έβαλαν φωτιά και σε σημαίες, δύο ελληνικές, μια βουλγαρική και μια αλβανική, όπως φαίνεται και στο βίντεο που κυκλοφόρησε.
Επίσης, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα republika.mk, στις φλόγες τυλίχθηκε και ένα ομοίωμα του Ζόραν Ζάεφ, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της διαμαρτυρίας, ακούστηκαν αρκετά συνθήματα κατά της Ελλάδας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ακούστηκε πολλές φορές η λέξη «Μακεδονία».
Η 8η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα που η γειτονική χώρα αποσχίστηκε από τη Γιουγκοσλαβία και εορτάζεται ως εθνική επέτειος «ημέρα ανεξαρτησίας».

Δείτε το βίντεο:


https://www.tribune.gr/world/news/article/604993/melvoyrni-50-skopianoi-archaiomakedones-ekapsan-omoioma-toy-zaef-kai-tin-elliniki-simaia.html