Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

«Σαμάνος» που θέλησε να διώξει τον «δαίμονα Πούτιν» συνελήφθη και στέλνεται στο ψυχιατρείο

 
Το περίεργο ταξίδι ενός «πολεμιστή-σαμάνου», που επιδίωκε να «εξαφανίσει τον Πούτιν» από το Κρεμλίνο, φαίνεται να έχει τελειώσει με την είσοδο του ανθρώπου σε μια κλινική ψυχικής υγείας.
 Ο σαμάνος, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.
Ο ίδιος ο «πολεμιστής-σαμάνος», γνωστός στους άλλους ως Alxander , ήρθε στο προσκήνιο των μέσων ενημέρωσης νωρίτερα αυτό το έτος, όταν ξεκίνησε με τα πόδια για τη Μόσχα από τη Δημοκρατία της Γιακούτια. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι επιδίωξε να εξαφανίσει τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν - τον οποίο περιέγραψε ως «δαίμονα» - και να αποκαταστήσει «τη δημοκρατία» στη χώρα, αφού ο Θεός του είχε δώσει εντολή να το πράξει.
Ο Gabyshev προσέλκυσε γρήγορα μια χούφτα από πολύ φανατικούς οπαδούς, συμπεριλαμβανομένων μερικών πρώην καταδικασθέντων, οι οποίοι δημιούργησαν ένα κανάλι YouTube και άλλα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για τον σαμάνο προκειμένου να απευθυνθούν στους υποστηρικτές του - και να συγκαλύψουν τη δική του αποστολή. Το ταξίδι, το οποίο κάλυπτε περίπου 8.000 χιλιόμετρα, αναμενόταν να διαρκέσει περίπου δύο χρόνια, όμως το βράδυ αυτό έσπασε απότομα, αφού ο σαμάνος είχε ταξιδέψει μόνο 3.000 χιλιόμετρα.
Συνελήφθη την Πέμπτη από μεγάλη ομάδα ενόπλων αστυνομικών και μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε κρατική ψυχική κλινική στο Yakutsk για αξιολόγηση υγείας. Σύμφωνα με την αστυνομία της Yakutia, ο άνδρας συνελήφθη για ένα απροσδιόριστο έγκλημα, αναφέρει το RT.
Ο ίδιος ο σαμάνος επιμένει ότι αντιμετωπίζει κατηγορίες λόγω των εκκλήσεων του για την απομάκρυνση του Πούτιν. Δεν υπάρχει επίσημη λέξη για οποιαδήποτε ποινική έρευνα σχετικά με τις αντί-κρατικές δραστηριότητές του. Επιπλέον, ο άντρας απελευθερώθηκε για μια μέρα από το ίδρυμα για να επισκεφτεί την αδελφή του - αφού απλώς υποσχέθηκε να επιστρέψει πρόθυμα.
Η τοπική σαμανική ένωσις - υπάρχει μία στην Yakutia - είχε προηγουμένως αποκηρύξει τον Gabyshev, δηλώνοντας ότι δεν ήταν νόμιμος ασκούμενος, αλλά μάλλον ένας σαμάνος με αυτοπεποίθηση και ένας «πολύ άρρωστος» άνθρωπος. Ο σαμάνος είχε χάσει τη σύζυγό του πριν από μερικά χρόνια και προσπαθούσε να ξεπεράσει την απώλεια. Ο Gabyshev παραδέχτηκε ότι οι φίλοι του τον είχαν προτρέψει να αναζητήσει βοήθεια σε ψυχίατρο, αν και η μητέρα του τον είχε εμποδίσει να γίνει θεσμοθετημένος.
Οι αντικυβερνητικές δραστηριότητες του Gabyshev έφεραν σύννεφα σε όλο τον σαμανισμό, προειδοποίησε ο ηγέτης της ένωσης Bair Tsyrendorzhiyev τον Αύγουστο, εκφράζοντας τον φόβο ότι η «διαφημιστική εκστρατεία» γύρω του θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά στο θρησκευτικό κίνημα να χαρακτηριστεί ως εξτρεμιστική αίρεση.
Οι πεποιθήσεις του σαμανισμού εξακολουθούν να είναι ισχυρές σε ορισμένα μέρη της Ρωσίας - κυρίως στις περιοχές της Σιβηρίας. Οι ασκητές του, οι σαμάνοι, πιστεύεται ότι είναι σε θέση να επικοινωνούν με τον κόσμο των πνευμάτων.
https://sputniknews.gr/kosmos/201909214637983-samanos-thelise-diwxei-daimona-poutin-psuxiatreio/