Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019

Η «ψυχραιμία» είναι το νέο αμυντικό όπλο που εφεύραν οι Έλληνες

 
“Οι Τούρκοι, έμειναν ίδιοι και απαράλλαχτοι στο πέρασμα των αιώνων”: Ήγουν, βάρβαροι
Ο Τζόρτζ Χόρτον διετέλεσε Πρόξενος των ΗΠΑ στην Σμύρνη το 1922. Το βιβλίο του πεφωτισμένου αυτού Αμερικανού πρώην διπλωμάτη, «Report on Turkey»
 καταγράφει λεπτομερώς την διαχρονικά ελεεινή συμπεριφορά των Τούρκων που για ακόμα μια φορά απειλούν τον ελληνισμό. Το βιβλίο του Χόρτον δεν πρέπει να απουσιάζει από κανένα ελληνικό σπίτι για να μάθουμε πως συμπεριφέρεται η Τουρκία στους αδύνατους και απροετοίμαστους. «Έλληνες, θα πληρώσετε βαρύ τίμημα» μας προειδοποίησε πριν λίγο καιρό η επίσημη Τουρκία.
Του Δρα Άρη Πετάση
 
Ενώ ακούμε τους πολιτικούς να μας λένε πως η Τουρκία, “Δείχνει βουλιμία, μισαλλοδοξία, θρασύ αυταρχισμό και τον υποβόσκοντα, δυστυχώς πάντα επεκτατισμό…» δεν βλέπουμε τον αντίστοιχο εθνικό συναγερμό. Αντί αυτού ακούμε το εκνευριστικό πλέον, «Αθήνα και Λευκωσία προς το παρόν παρακολουθούν [την τουρκική επιθετικότητα] με ψυχραιμία…» Αναπόφευκτα μας βάζουν στο πειρασμό να ρωτήσουμε κατά πόσο η «ψυχραιμία» είναι το νέο αμυντικό όπλο που εφεύραν οι Έλληνες. Κάτι αντίστοιχο με το “Υγρόν πυρ» των ένδοξων καιρών της Κωνσταντινούπολις.
Δεν μας φθάνει η Τουρκία έχουμε να αντιπαλέψουμε και με τον ποφλόλυκα της άνετης ζωής που, προσωρινά, απολαμβάνουν οι ελίτ και δεν θέλουν καν να ακούσουν για εθνικό συναγερμό. Υπάρχουν και οι «διεθνιστές» ανάμεσα μας που προωθούν την ψευδαίσθηση του πολυπολιτισμικού χώρου της «συμφιλίωσης» των λαών και της καλής συμπεριφοράς ακόμα και της Τουρκίας.