Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Μας κοροϊδεύουν οι Σκοπιανοί… Μ. Αλεξάνδρος και Φίλιππος δεσπόζουν

 
Συνεχίζεται ο εμπαιγμός της Ελλάδας για το σοβαρό ζήτημα της υποχρέωσης που έχει αναλάβει η “Βορειομακεδονική” πλευρά για «διορθωτικές κινήσεις ώστε να εξασφαλισθεί ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας»,
σχετικά με τα αγάλματα που δεσπόζουν και στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών αντί να επιδιώξει την ανάληψη δέσμευσης από τον κ. Ζάεφ για απομάκρυνση των ακαλαίσθητων αγαλμάτων που επιχειρούν την υποκλοπή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς (και που είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. Ζάεφ και στους ψηφοφόρους του), όχι απλώς δέχθηκε να υπάρξουν μόνο «διορθωτικές κινήσεις» αλλά έσπευσε να αποδεχθεί και την ανόητη και μη εφαρμόσιμη λύση της τοποθέτησης ταμπελών στις βάσεις των αγαλμάτων.
 
Οι ταμπέλες αυτές θα ανέφεραν ότι πρόκειται για μνημεία που συνδέονται με την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Από την πρώτη στιγμή η ένσταση ήταν ότι οι ταμπέλες αυτές δεν πρόκειται να μείνουν για πολύ στην θέση τους, ενώ αντιθέτως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ στην Πλατεία των Σκοπίων θα συνεχίσουν να δεσπόζουν και να προκαλούν σύγχυση καθώς οι επισκέπτες της χώρας,«Μακεδονία» θα ακούν και Αγάλματα Μακεδόνων Βασιλέων θα βλέπουν…
Μετά την πρώτη καταστροφή της μικρής πινακίδας που είχε τοποθετηθεί στην βάση του Αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου και η επόμενη πινακίδα φαίνεται ότι καταστράφηκε (έχει ήδη καταστραφεί και η αντίστοιχη πινακίδα σε άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο Πρίλεπ), όπως αποκαλύπτει η σκοπιανή ιστοσελίδα infomax.mk (και δημοσίευσε το The Hellenic Information Team).
Η ίδια ιστοσελίδα μάλιστα έχει δημοσιεύσει ανάρτηση στο Facebook ομάδας που αποκαλείται «Νεολαία για την Μακεδονία» και με σύνθημα το «Μακεδονία των Μακεδόνων. Ζήτω η Μακεδονία – Ποτέ Βόρεια, Πάντα Μακεδονία», η οποία φαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη για την καταστροφή της πινακίδας.
Πηγή: hellasjournal.com
https://www.defence-point.gr/news/mas-koroideyoyn-oi-skopianoi-m-alexandros-kai-filippos-despozoyn