Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

«Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα»: Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την Κριμαία στη Ρωσία

 
Η Τουρκία δεν βλέπει τις ρωσο-τουρκικές σχέσεις ως εναλλακτική λύση για τη συνεργασία της με την Ουκρανία.
Αυτή ήταν η δήλωση που έκανε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Εσθονό ομόλογό του, Ουρμάς Ρεϊνσάλου στην Ταλίν, γράφει η ρωσική εφημερίδα «Νεζαβισίμαγια Γκαζέτα».
 
 
«Η Τουρκία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δεν αναγνωρίζει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας (στη Ρωσία), και μπορεί να ειπωθεί ότι ορισμένες χώρες ξεχνούν αυτό το γεγονός», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι  η συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα δεν θα πρέπει να θεωρείται εναλλακτική λύση με την ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ ή την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
«Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες στις διμερείς σχέσεις με τη Μόσχα σχετικά με τις δραστηριότητες του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ, η Τουρκία και η Ρωσία προσπαθούν να λύσουν  τα προβλήματα στη Συρία κατά τη διαδικασία της Αστάνα και του Σότσι», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.
 
Σχολιάζοντας τη δυνατότητα  αγοράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, ο Τούρκος ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η συμφωνία για την προμήθεια των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 στην Τουρκία ολοκληρώθηκε μετά την άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να πουλήσουν το σύστημα αεράμυνας «Patriot» στο τουρκικό κράτος.
 
focus-news.net