Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

S-500: «Σαρώνει» στις δοκιμές το ρωσικό υπερόπλο – ΒΙΝΤΕΟ



Το S-500 Prometey, το πυραυλικό σύστημα επόμενης γενιάς και μεγάλης εμβέλειας της Ρωσίας,
 έχει ολοκληρώσει τις περισσότερες από τις δοκιμές του και είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει σε σειριακή παραγωγή, σύμφωνα με τη ρωσική βιομηχανία και τον υπουργό Εμπορίου.
Η ανάπτυξη του συστήματος βρίσκεται στην «τελική του φάση», αφού κάθε εξάρτημα του συστήματος δοκιμάστηκε ξεχωριστά, δήλωσε ο Denis Manturov σε συνέντευξή του στην Interfax. Η τρέχουσα εργασία επικεντρώνεται στον έλεγχο της απόδοσης του S-500 ως ολοκληρωμένου συστήματος.
«Όλες οι βασικές προδιαγραφές του συστήματος αεράμυνας έχουν επιβεβαιωθεί κατά τη διάρκεια των δοκιμών και είναι έτοιμες για σειριακή παραγωγή» , ανέφερε , προσθέτοντας ότι το σύστημα θα παραδοθεί στο Υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Οι S-500 είναι η νεότερη ενσάρκωση των συστημάτων αεράμυνας μεγάλης εμβέλειας που παράγει h Almaz-Antey, μια κορυφαία κατασκευαστική εταιρεία στον τομέα της άμυνας στην Ρωσία. Οι προδιαγραφές του συστήματος παραμένουν ταξινομημένες αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο άμυνας και από αξιωματούχους της εταιρείας, θα έχουν ενισχυμένες αντιπυραυλικές δυνατότητες σε σύγκριση με το σημερινό S-400 SAM, χάρη στο νέο ραντάρ που θα διαθέτει.
Το σύστημα αναμένεται να αντιμετωπίζει μεσαίου βεληνεκούς πυραύλους cruise και βαλλιστικούς καθώς και διηπειρωτικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της τερματικής φάσης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπορεί να βάλλει και εναντίον δορυφόρων.
Πηγή RT/ Φωτογραφία από RT