Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Mε τη συμμετοχή Ισραηλινών στρατιωτικών συμβούλων και την υποστήριξη του τουρκικού στρατού




 ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΟΙ 2 ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΗ ΧΑΜΑ
Με τη βοήθεια και καθ΄υπόδειξη ισραηλινών αξιωματικών η Τουρκία έστρεψε τα όπλα της
για ν’ ανοίξει νέες μάχες και μέτωπα με το συριακό στρατό σε Hama και Latakia.
Οι τρομοκράτες έχουν ως απόλυτο στόχο να καταλάβουν τις Ορθόδοξες χριστιανικές πόλεις Al Sukalabiyah και Mahardah στη Β Χάμα.
Οι τουρκικές εντολές που εκδόθηκαν πρόσφατα στις τρομοκρατικές παρατάξεις ανοίγουν νέα μέτωπα μάχης με το συριακό στρατό.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι τουρκικές παραγγελίες προέβλεπαν επίθεση στην πεδιάδα της al Ghab στην ύπαιθρο της Χάμα και στην ύπαιθρο της Λατάκια «σημειώνοντας ότι η επίθεση θα επικεντρωθεί στις κεντρικές πόλεις της Αl-Suqaylabiyah και Shathah στην ύπαιθρο της βόρειας Hama.
Οι πηγές διατείνονται πως : «οι τουρκικές δυνάμεις κατευθύνουν τις φατρίες και αυξάνουν την ετοιμότητα τους στο μέγιστο επίπεδο, μέχρι την έκδοση της τακτικής επίθεσης κατά τη διάρκεια των ημερών μετά το τέλος της Eid al-Fitr. Θα στείλουν στρατιωτικές ενισχύσεις για τους τρομοκράτες στο μέτωπό των Ορθόδοξων μαρτυρικών χριστιανικών πόλεων Maharda και Al-Suqaylabiyah για να πραγματοποιήσoυν την επίθεση και να καταλάβουν τις δύο αυτές πόλεις με την άμεση υποστήριξη των Τουρκικών δυνάμεων.
Ίσως μια από τις πιο επικίνδυνες διαρροές που αναφέρθηκαν από τις πηγές ήταν η συμμετοχή ισραηλινών στρατιωτικών αξιωματικών ως συμβούλων στην επόμενη στρατιωτική επιχείρηση.
Η Τουρκία εκ νέου απέδειξε την υποστήριξη της στις τρομοκρατικές οργανώσεις με πυρομαχικά και όπλα, ενώ φαίνεται πια καθαρά ότι οι αποφάσεις αυτών των παρατάξεων δεν εκδίδονται πια από αυτές τις ίδιες, αλλά κατ΄απολυτότητα από τους Τούρκους, οι οποίοι πρόσφατα άνοιξαν την πόρτα στους Ισραηλινούς για να τους βοηθήσουν να σταματήσουν την προέλαση του συριακού στρατού στο βορρά. Είναι δεδομένη η τουρκική αδυναμία να επιτύχει αυτόν τον στόχο παρά την υλικοτεχνική υποστήριξη των τρομοκρατικών φατριών της.
Ο δρόμος μεταξύ Al Sukalabiyah-Mahardeh έχει κοπεί τις τελευταίες μέρες λόγω των συγκρούσεων. Επίσης οι 2 μεγάλες χριστιανικές πόλεις είναι το συνεχές θέατρο σφοδρών επιθέσεων με πυραύλους Grad που εντείνονται εκ μέρους των τρομοκρατών…
Σύμφωνα με το ananews για την επαρχία της Ηama :
Τρομοκρατικές οργανώσεις του « Μεγάλου Idlib » εξαπέλυσαν μια αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας στο βορρά της Ηama με την κωδική ονομασία  »cheikh muntasir billah ».
Τη νύχτα της 7 Ιούνη οι τζιχαντιστές έκαναν μεγάλη διείσδυση και κατέλαβαν Κafr Υahud, al-Jibeen και Τal Μalah.
Ο δρόμος μεταξύ των πόλεων Sukalabiyah – Muhardah κόπηκε. Αλλά οι τζιχαντιστές δεν σταμάτησαν εδώ….Αφού κατέλαβαν και το χωριό Jalmeh, oι τρομοκράτες σταμάτησαν μόλις στα 6 km από την Sukalabiyah.. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή εξαπολύθηκε η αντεπίθεση του SAA και μάλιστα των δυνάμεων του Τίγρη υπό την ηγεσία προσωπικά του Suhail Hassan.
Ο  »Συριακός Εμφύλιος » αλλάζει την σχέση Τουρκίας-Ισραήλ. Αυτή είναι μια ευκαιρία για το Ισραήλ και την Τουρκία να αναγνωρίσουν μια νέα ευθυγράμμιση συμφερόντων έγραφε στις 6/5/19 το nationalinterest.Προσθέτοντας πως το συριακό δεν έχει αποτελέσει πεδίο του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο κρατών. Αυτό οφείλεται κυρίως στις αποκλίνουσες άμεσες προτεραιότητες: το Ισραήλ επικεντρώθηκε στην πυροδοτούμενη σύγκρουση στη νότια Συρία, ενώ η Τουρκία ενδιαφέρεται για το μέλλον της βόρειας Συρίας….
dimpenews.com