Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Βίαιοι & σεσημασμένοι οι δύο Ιρακινοί - Πριν μαχαιρώσουν τον περιπτερά είχαν επιτεθεί σε πολίτες στη Σταδίου (βίντεο)

 
Βίαιοι, σεσημασμένοι και έχοντας ολοκληρώσει τις διαδικασίες χορήγησης ασύλου(!) είναι οι δυο Ιρακινοί που συνελήφθησαν για την αιματηρή απόπειρα ληστείας, το βράδυ της Δευτέρας, σε περίπτερο της πλατείας Συντάγματος.
Υπενθυμίζεται ότι οι δυο αλλοδαποί επέδραμαν στο περίπτερο που βρίσκεται επί της Βασιλίσσης Αμαλίας γύρω στις 21:30 και τραυμάτισαν με μαχαίρι τον άτυχο περιπτερά και ένα ακόμη άτομο που βρισκόταν στο σημείο!
Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ο ένας εκ των δυο Ιρακινών έχει λάβει ήδη άσυλο, ενώ ο δεύτερος έχει καταθέσει το σχετικό αίτημα το οποίο εξετάζεται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα πριν την αιματηρή ληστεία, οι δυο Ιρακινοί είχαν ληστέψει δυο πολίτες. Στην πρώτη περίπτωση αφαίρεσαν το τσαντάκι ενός διερχόμενου -πιθανώς τουρίστα- ενώ στη δεύτερη άρπαξαν τα γυαλιά ηλίου του θύματος.
Αιματηρή ληστεία: Τον μαχαίρωσαν για δυο καπέλα!
Στη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους τονίζεται ότι οι δυο Ιρακινοί εμφανίστηκαν στο περίπτερο και άρχισαν να περιεργάζονται αντικείμενα και προϊόντα.
Σε ανύποπτο χρόνο, ωστόσο, αφαίρεσαν δυο από τα καπέλα που είχε κρεμασμένα ο περιπτεράς στο κατάστημά του. Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε την πράξη τους και όταν τούς ζήτησε να επιστρέψουν τα καπέλα εκείνοι του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι!
Στο παρακάτω βίντεο εικονίζονται οι κηλίδες αίματος στο σημείο που έλαβε χώρα βίαιη επίθεση:
 
 
Οι δράστες επιτέθηκαν και στους αστυνομικούς
Στην ίδια δικογραφία οι αστυνομικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψης των δυο επικίνδυνων κακοποιών. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ ανταποκρίθηκαν άμεσα στο συμβάν και άρχισαν να τους καταδιώκουν.
Όταν έφτασαν, ωστόσο, σε σημείο - «αναπνοής» από τους δράστες, ο ένας «τράβηξε» μαχαίρι και ο δεύτερος κατσαβίδι και επιχείρησαν να τραυματίσουν τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ κατάφεραν να τους αφοπλίσουν και στη συνέχεια τους συνέλαβαν και τους μετέφεραν στα κρατητήρια.
Να σημειωθεί ότι κατά την αιματηρή ληστεία οι δυο Ιρακινοί χτύπησαν έναν ακόμη άνδρα, πιθανότατα πελάτη του περιπτέρου, που βρισκόταν στο σημείο. Οι δυο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν διατρέχουν κίνδυνο.
Οι επίδοξοι ληστές θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.. Περιττό να προστεθεί πως ουδέποτε πρόκειται να απελαθούν. Αντίθετα θα τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για μόνιμη εγκατάσταση με την υπενθύμιση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.