Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Όλα πιθανά για έναν αρμαγγεδώνα. Όλα θα γίνουν ξαφνικά!

 
Ρώσος ΥΦΥΠΕΞ: Σε ετοιμότητα για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ, αλλά δεν θα αναπτύξουμε πρώτοι πυραύλους
Το μήνυμα ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να αποκρούσει πιθανή επίθεση των ΗΠΑ, αλλά ότι δεν θα είναι εκείνη που θα κάνει το πρώτο βήμα στην ανάπτυξη πυραύλων, απέστειλε ο Σεργκέι Ριάμπκοφ.
Την ετοιμότητα της Ρωσίας απέναντι σε πιθανές προσπάθειες αποσταθεροποίησης από μέρους των ΗΠΑ εξέφρασε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σημειώνοντας πάντως πως η Μόσχα δεν θα προβεί σε ανάπτυξη πυραύλων, εάν η Ουάσινγκτον δεν κάνει ανάλογο βήμα. 
«Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι, καθοδηγούμενος από την υπεύθυνη προσέγγισή μας για την εξασφάλιση παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας, δρομολογήσαμε επιστημονικές, ερευνητικές και αναπτυξιακές δραστηριότητες για τη δημιουργία πυραύλων μεσαίας εμβέλειας, ώστε να μπορέσουμε να αποκρούσουμε στο μέλλον πυραύλους των ΗΠΑ, η παραγωγή των οποίων έχει εισέλθει σε προχωρημένο στάδιο», σημείωσε ο ίδιος, μιλώντας στο ρωσικό κοινοβούλιο.
Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η Ρωσία «θα απέχει από την ανάπτυξη των μονάδων μας (σ.σ. πυραύλων) οπουδήποτε, μέχρι να το κάνουν οι ΗΠΑ».
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Πολωνός ομόλογός του συμφώνησαν για την εγκατάσταση, μεταξύ άλλων, 1.000 επιπλέον Αμερικανών στρατιωτών στην Πολωνία. 
Ο αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της άνω βουλής της Ρωσίας Βλαντιμίρ Ντζχαμπάροφ γνωστοποίησε, στη συνέχεια, ότι η Μόσχα θα ενισχύσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα δυτικά σύνορα της χώρας, απαντώντας στην απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στην περιοχή περισσότερο στρατό. 
https://sputniknews.gr/kosmos/201906183781581-rwsia-hpa-pyrayloi-etoimothta/