Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019

Στην Ορθόδοξη Μολδαβία πάντως, έκαναν πορεία υπέρ των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών, παρουσία του Προέδρου της χώρας (video)

 
 
Στις 18 Μαΐου στο Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τιμήν της «Διεθνούς Ημέρας των Οικογενειών».
 Χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί και κάτοικοι της Μολδαβίας γέμισαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, δηλώνοντας την υποστήριξή τους στις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες. Την πορεία διοργάνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Μολδαβίας.
Επικεφαλής της πορείας, η οποία διεξήχθη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, ήταν επίσκοποι της Μολδαβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κισινάου και πάσης Μολδαβίας, Βλαντιμίρ κάλεσε τους πιστούς να ακούσουν την φωνή τους και να συμμετάσχουν στην πορεία.

Η μέρα ξεκίνησε με τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στο Chişinău, που λειτούργησε ο Μητροπολίτης Βλαντιμίρ μαζί με τρεις άλλους ιεράρχες από τη Μολδαβική Εκκλησία.

Οι κληρικοί και οι λαϊκοί που συμμετείχαν στην πομπή προσέφεραν συνεχώς προσευχές στον Παντοδύναμο Θεό και στην Άγια Θεοτόκο για την ευημερία της χώρας, ενώ κρατούσαν πανό και αφίσες που υποστήριζαν τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και καταδίκαζαν τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, "οι οποίες είναι αφύσικες και καταστροφικές για κάθε κοινωνία και φυσιολογικό πρόσωπο".

Η πομπή τελείωσε στην πλατεία του καθεδρικού ναού, όπου ο Μητροπολίτης Βλαντιμίρ ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και τους προέτρεψε να μην ντρέπονται να ομολογήσουν την πίστη τους στον Χριστό, επειδή η χριστιανική οικογένεια πάντα υπήρξε και θα παραμείνει ένα παράδειγμα για την κοινωνία.
Όπως και στο παρελθόν, την πομπή παρακολούθησε ο Πρόεδρος της χώρας Igor Dodon μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του.

"Παραδοσιακά, μαζί με την οικογένειά μου, πήρα μέρος στην πορεία προς υποστήριξη της παραδοσιακής οικογένειας που διοργάνωσε η Μητρόπολη της Μολδαβίας ... Παρά τις προσπάθειες να ενσταλάξουν ξένες αξίες σε εμάς, το 90% των πολιτών μας θεωρούν τους εαυτούς τους υποστηρικτές και υπερασπιστές της παραδοσιακής οικογένειας και των παραδοσιακών αξιών, και δεν θα επιτρέψουμε να καταστρέψουμε τα θεμέλια της κοινωνίας μας", γράφει ο πρόεδρος στη σελίδα του Facebook.
собрания. https://t.co/xJXLRfE6v1
Ο Πρόεδρος Dodon απέρριψε ρητά τις προσκλήσεις για συμμετοχή στην πορεία των LGBT στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι ο Dodon, ο οποίος θεωρείται φιλο-ρώσος, υπήρξε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος (το οποίο κάποτε είχε τεράστια δύναμη, μέχρι και 50%, αλλά τώρα έχει πέσει στο 3,75%) μέχρι το 2011 και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος του Κόμματος των Σοσιαλιστών (νεοκομμουνιστές, αριστεροί) μέχρι το 2016. Έκτοτε είναι ανεξάρτητος.

Την επόμενη ημέρα μετά την πορεία της Εκκλησίας, έγινε η πορεία στα πλαίσια του λεγόμενου “Pride Festival”. Ο βουλευτής Dumitru Alaiba υποστήριξε την πορεία και είπε «θα πάω με την οικογένειά μου στο Pride της Μολδαβίας, την Κυριακή».

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι υπήρχε συγκέντρωση ομάδων προσευχής στην πρωτεύουσα το πρωί της Κυριακής και ξεχωριστή πορεία με σύνθημα "Σταματήστε την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας".

Η αστυνομία της Μολδαβίας προστάτεψε την πορεία των LGBT, καθώς τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ των ομάδων.

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

Το ξέρατε ότι υπάρχουν «παράνομες» απόψεις;


 Μια πολιτικός των Εργατικών στην Μ. Βρετανία, κατηγόρησε την πολιτικό και υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών Esther McVey, ότι είναι ακατάλληλη για να είναι βουλευτής, επειδή εξέφρασε την άποψή της ότι οι γονείς θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τα μικρά παιδιά τους από μαθήματα που μιλάνε για τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις.
 
Η Angela Rayner, σκιώδης υπουργός παιδείας, δήλωσε ότι τα επιχειρήματα της McVey υπέρ του να επιτρέπεται οι γονείς να πάρουν μικρά παιδιά από την LGBT εκπαίδευση είναι "παράνομα, ανήθικα και βαθιά επικίνδυνα".

Esther McVey δεν είναι ικανή να είναι υποψήφια για πρωθυπουργός και δεν είναι κατάλληλη να είναι βουλευτής", είπε. "Δεν θα απογοητεύσουμε τους LGBT νέους. Όχι μόνο έχουμε το ηθικό καθήκον να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι νέοι λαμβάνουν εκπαίδευση LGBT, υπάρχει και μια νόμιμη απαίτηση σύμφωνα με τον νόμο περί ισότητας".

Η McVey εξέφρασε στον αέρα τις απόψεις της την περασμένη εβδομάδα, δεχόμενη κριτική από τις Συντηρητικές Justine Greening και Amber Rudd, οι οποίες δήλωσαν ότι το κόμμα δεν μπορεί να επιλέγει πότε θα είναι υπέρ και πότε όχι στην υποστήριξη της ισότητας.

Μετά την κριτική, η McVey επέστρεψε, λέγοντας ότι η θέση της δεν ήταν αμφιλεγόμενη.

Ερωτηθείσα από την Victoria Derbyshire σε εκπομπή του BBC σχετικά με τα σχόλιά της, η McVey δήλωσε τα εξής: "Πρόκειται για πολύ μικρά παιδιά που πάνε στο δημοτικό και είπα ότι οι άνθρωποι που πρέπει να γνωρίζουν αν είναι ηλικιακά έτοιμα για αυτό είναι οι γονείς όχι το κράτος.

"Πιστεύω ότι οι γονείς με πολύ μικρά παιδιά ... παιδιά ηλικίας τεσσάρων και πέντε χρονών, και θα έλεγα ότι αυτό είναι ένα μικρό παιδί ... οι γονείς τους γνωρίζουν για το παιδί τους τι είναι συμβατό με την ηλικία τους.

"Και παρεμπιπτόντως, αυτό δεν είναι αμφιλεγόμενο. Αυτή είναι η ίδια πολιτική που ακολούθησε η Justine Greening. Είναι η ίδια πολιτική που είχαν οι Εργατικοί. Για τα μικρά παιδιά σε αυτή την πολυπολιτισμική, ποικιλόμορφη και σύγχρονη κοινωνία στην οποία ζούμε, θα έλεγα για πολύ μικρά παιδιά – τεσσάρων και πέντε χρονών, οι γονείς να συμφωνούν για τη σεξουαλική παιδεία.

"Αλλά βεβαίως συμφωνώ τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ να διδάσκονται στο πλαίσιο της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης".

Το ζήτημα έχει γίνει επίκαιρο επειδή απαγορεύτηκε σε γονείς (κατά κύριο λόγο ήταν μουσουλμάνοι) να διαδηλώνουν έξω από τις πύλες του σχολείου κατά της LGBT διδασκαλίας σε ένα δημοτικό σχολείο του Μπέρμιγχαμ.

Τους απαγορεύτηκε να εκτυπώνουν και διανείμουν φυλλάδια, προσκαλώντας άλλους να διαμαρτυρηθούν και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να συναντηθούν στην είσοδο, καθώς τους απαγορεύτηκε επίσης η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν επιθετικές παρατηρήσεις στα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού.

ΚΟ / από εδώ