Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: ισραηλινό μαχητικό κατέρριψε το il 20 και όχι η συριακή αεράμυνα

Αντεπιστέλλον μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας πυραύλων και πυροβολικού διοικητής πρώτου βαθμού ο  Konstantin Sivkov δήλωσε ότι η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους οφείλεται σε ισραηλινό μαχητικό και όχι σε λάθος της συριακής αεράμυνας αναφέρουν ρωσικά μίντια.
« Είμαι πεπεισμένος ότι το IL-20 σκόπιμα καταρρίφθηκε από ισραηλινά αεροσκάφη. Το κίνητρο είναι απλό: οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η αποτελεσματικότητα των επιδρομών τους είναι χαμηλή για έναν μόνο λόγο: η Ρωσία παρέχει πληροφορίες με τα  αεροσκάφη της υποστήριξης  προς την συριακή αεράμυνα. Κατά συνέπεια όλα τα ισραηλινά χτυπήματα αποτυγχάνουν και οι ισραηλινοί πύραυλοι καταστρέφονται. Σε αυτό το πλαίσιο είναι το συμβάν του il 20. Σωστά ειπώθηκε δεν μπορεί να δώσει ακριβές στίγμα στα συριακά αντιαεροπορικά αλλά μπορούσε να προειδοποιήσει για μια αεροπορική επιδρομή, πράγμα που σημαίνει ότι προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη στους Ισραηλινούς. Οι ισραηλινοί πιλότοι είχαν ευνοϊκές προϋποθέσεις καθώς το αεροσκάφος μας Il-20 ήταν εντός της ζώνης δράσης του μαχητικού τους κι αυτοί απλά το κατέρριψαν. Δεν βρίσκω κάποια άλλη εξήγηση », δήλωσε ο στρατιωτικός ειδήμονας στο NNS.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αν το ρωσικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τη συριακή αεράμυνα, θα έπρεπε επίσης να καταρρίπτονταν ή πάθαιναν σοβαρές ζημιές και τα ισραηλινά αεροπλάνα, ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με κάτι τέτοιο.
Η Κρατική Douma δεν πιστεύει την εκδοχή του ρωσικού Υπ. Άμυνας αναφορικά με την κατάρρριψη του ‘IL-20 στη Συρία.
« Αν το κατέρριψε η συριακή αεράμυνα τότε θέτω το απλό ερώτημα: που είναι τα ισραηλινά αεροσκάφη που επίσης καταρρίφθηκαν; Αυτά δεν ήταν εκεί; Τι ένας μόνο πύραυλος και αυτός χτύπησε το δικό μας  IL-20? Αυτό είναι εντελώς τρελό. Αν υπήρχε μια μάχη στον αέρα η συριακή αεράμυνα θα είχε εξαπολύσει πυραύλους σε μεγάλη κλίμακα. Σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε σίγουρα να καταρρίψει ή έστω να χτυπήσει σοβαρά ισραηλινά αεροπλάνα. Αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες. Λέω ότι η πιο πιθανή αιτία κατάρριψης του αεροσκάφους μας ήταν επίθεση από ισραηλινό μαχητικό », τόνισε ο Sivkov.
dimpenews.com