Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Άσαντ ήταν ο στόχος της επίθεσης στη Λατάκια. Το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη

Η ανάμειξη-σύμπραξη Γαλλίας-Ισραήλ σε απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου Assad. Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της επιδρομής Γαλλίας και Ισραήλ, η οποία διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα τα ισραηλινά αεροπλάνα περιφέρονταν στη Μεσόγειο μεταξύ Λιβάνου και Συρίας.
Της κοινής επιδρομής προηγήθηκε η πτήση ενός βρετανικού αεροσκάφους Tornado που διέσχισε τον τουρκικό εναέριο χώρο προς την κατεύθυνση της Lattakia. Το αεροπλάνο είναι γνωστό για την ικανότητά του να σαρώνει με λέιζερ τις πιο ακριβείς λεπτομέρειες στο έδαφος.
Μετά από τα 10′  πτήσης του βρετανικού αεροσκάφους, η γαλλική φρεγάτα άρχισε να βομβαρδίζει συγκεκριμένες περιοχές στη Λατάκια με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, κι ακολούθησε πτήση ισραηλινών αεροσκαφών σε διεξοδική αναζήτηση και στη συνέχεια βομβαρδίζοντας αυτούς που ονομάζονται «επιστημονικοί στόχοι».
Ποιος ήταν ο σημαντικός στόχος των ΝΑΤΟικών;

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ΝΑΤΟ γνώριζε για μια επίσκεψη του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ αυτή τη νύχτα στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Πούτιν μετά την υπογραφή της συμφωνίας Idleb. Θα πέταγε για Ρωσία μέσω του συριακού αεροδρομίου της Λατάκια.
Το ΝΑΤΟ πήρε πράσινο φως για να εκτελέσει τη δολοφονία του Προέδρου Assad, βομβαρδίζοντας τη συνοδεία του πριν φτάσει στο αεροδρόμιο της Λατάκια. Ωστόσο, η επιχείρηση απέτυχε να επιτύχει τους στόχους της εκείνη τη  νύχτα ..!
Αυτό οδήγησε έναν Ρώσο στρατηγό να δηλώσει υπό την ανωνυμία στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης:
« Στην τελευταία επιχείρηση υπήρξε προδοσία ρώσου στρατιωτικού αξιωματούχου στις ρωσικές βάσεις στη Συρία και θα ξεκινήσει μια μυστική έρευνα ».
Πριν από δύο ημέρες, το Ισραήλ δημοσίευσε δορυφορικές φωτογραφίες του Προεδρικού Μεγάρου της Δαμασκού και αυτό ερμηνεύθηκε ως άμεση απειλή για τη ζωή του Μπασάρ αλ Ασάντ.
Επιπλέον, πολλά άρθρα δημοσιεύθηκαν στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το πρόθυμο να δολοφονήσει τον Assad, μέσω βομβαρδισμού. Όλες οι λεπτομέρειες αυτού του θέματος της πολιτικής δολοφονίας περιέχονται σε ένα βιβλίο που γράφτηκε πρόσφατα και δημοσιεύθηκε από έναν από τους πρώην συμβούλους του Trump.
Αυτό οδήγησε τον Sayyed Hassan Nasrallah στην πρόσφατη ομιλία του ν΄ αυξήσει το ανώτατο όριο της απειλής για το Ισραήλ και να θεωρήσει την αλαζονεία του Ισραήλ μη «πλέον ανεκτή» που πρέπει να απαντηθεί από ολόκληρο τον άξονα αντίστασης.
Μετά την υπογραφή της Ρωσοτουρκικής συμφωνίας στο Σότσι, ο Ερντογάν επέμεινε στην υπογραφή του Πούτιν στη συμφωνία και σε πολλά άλλα υπογεγραμμένα έγγραφα. Ο Πρόεδρος Πούτιν υποσχέθηκε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Assad το συντομότερο δυνατόν για να εξηγήσει τις λεπτομέρειες της συμφωνίας και να λάβει την επίσημη υπογραφή του. Ωστόσο, ο Πούτιν έχει αμφιβολίες για την αξιοπιστία του αιτήματος του Ερντογάν να υπογράψει ο Assad, καθώς η ρωσική πλευρά είναι εγγυητής της συμφωνίας και βεβαίως με τη συγκατάθεση της Συρίας.
Ως εκ τούτου, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, σε συντονισμό με τη Μονάδα Προεδρικής Προστασίας, αποφάσισαν ότι ο Πρόεδρος της Συρίας θα πάει στο αεροδρόμιο της Lattakia όπου είναι οι ρωσικές βάσεις και τ΄αεροδρόμια παρέχουν καλύτερη προστασία για τα ταξίδια, ειδικά μετά τον βομβαρδισμό του Διεθνούς Αεροδρομίου της Δαμασκού, μόλις δύο ημέρες πριν . Διαδόθηκε ότι το Ισραήλ βομβάρδισε το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού επειδή είχε πληροφορίες για ένα ύποπτο αεροσκάφος της Boeing το οποίο μετέφερε όπλα στον άξονα της Αντίστασης!
Μετά τα γεγονότα της Lattakia, ο Πρόεδρος Πούτιν ήταν σίγουρος ότι ο Ερντογάν, ο οποίος υπέγραψε τη συμφωνία του Idlib, συμμετείχε στην απόπειρα δολοφονίας του Assad στη Lattakia, ιδιαίτερα μετά την άφιξη του Tornado από τον τουρκικό εναέριο χώρο προς τη Συρία.
Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαίωσαν επίσης την παρουσία ενός Ρώσου αξιωματικού στις ρωσικές βάσεις που ήταν συντονισμένος με το ΝΑΤΟ.
Η εγγραφή του Assad στη λίστα των δυτικών δολοφονιών είχε γίνει πραγματικότητα. Ο πρόεδρος Πούτιν πρέπει επίσης να προστατεύεται καλά, τόσο από την πολιτική όσο και στρατιωτική υπηρεσία ασφαλείας του.

dimpenews.com