Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Γνωρίζουν ποιός έριξε το ρωσικό IL-20

 
H καταστροφή του ρωσικού Il-20 αποτελεί ένα έκδηλο casus belli αν αυτή οφειλόταν από έναν άλλον παρά από έναν σύμμαχο.Υποθέτουμε ότι είναι η Γαλλία, Ισραήλ ή ένα εντελώς άλλο σκανδαλώδες trio  (κουαρτέτο;)
 παγιδευμένο πίσω από τους δύο πρώτους. Η Ρωσία δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο παρά να προβεί σ΄αντίποινα  κάνοντας να ξεσπάσει  έτσι αυτό που τ΄αφεντικά του ΝΑΤΟ περίμεναν από το  2015. Η σύγχρονη πραγματικότητα είναι ότι από τη μια πλευρά αυτά τ΄αφεντικά του ΝΑΤΟ βλέπουν τον κόσμο τους ν΄αργοπεθαίνει ,και τις επιλογές τους να περιορίζονται ολοένα και περισσότερο  στη λύση ενός γενικευμένου χάους  από τον οποίο θα εκπορευθεί, ελπίζουν ένας νέος κόσμος που θα μπορούν να κηδεμονεύσουν. Έχουν απέναντί τους αυτό που αποκαλούν εκπορευόμενο κόσμο , δηλ. το υπόλοιπο της ανθρωπότητας οδηγημένο στρατηγικά από Ρωσία, Κίνα. Αυτές οι 2 χώρες μοιάζουν αποφασισμένες να τελειώσουν με τον κόσμο του πριν και να το κατορθώσουν προγράφοντας  οριστικά κάθε πιθανότητα μεγαλειώδους ανάφλεξης…….
Αυτό σημαίνει ότι Ρωσία και Κίνα θα εργαστούν για την εξουδέτερωση όλων των  προκλήσεων , που είναι όλο και πιο πολυάριθμες κι έγιναν σχεδόν καθημερινές. Είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που πρέπει να ανα-τοποθετηθεί  η καταστροφή του ρωσικού Il-20 κατά την ισραηλινο-γαλλική επίθεση εναντίον της Συρίας. Η επίσημη εξήγηση από την πλευρά της Ρωσίας είναι η καλή αλλά αυτή δεν είναι ολοκληρωτικά ικανοποιητική. Αυτή επιτρέπει σε κάθε περίπτωση στη Ρωσία να μην πέσει στην παγίδα μιας προβοκάτσιας από μια τακτική  εκτόνωσης, και να προετοιμάσει μια ασύμμετρη απάντηση που αυτή δεν θα μπορούσε να θέσει σ΄εφαρμογή ως τώρα. Παρ΄όλα αυτά προκύπτουν πολλά ερωτηματικά. 
Πράγματι γνωρίζουμε , ότι το αεροσκάφος Il-20 δεν είναι ένα οποιοδήποτε αεροπλάνο. Αυτό είναι έναν αναγνωριστικό αεροσκάφος που « βλέπει » επομένως καθαρά τα ισραηλινά F-16 για τα οποία η επίσημη εκδοχή μας λέει ότι κρύφτηκαν πίσω του για ν΄αποφύγουν την ανίχνευση της συριακής αεράμυνας.  όλα τα δεδομένα αναφορικά με τις θέσεις τους , τον αριθμό τους και την κατεύθυνση της πτήσης όφειλαν να έχουν συλλεχθεί από το Il-20  και μεταβιβαστεί ακαριαία στο κέντρο διοίκησης του ρωσικού contingent στη Συρία. Πολύ πριν τα F-16 εκτοξεύσουν τα πυρά τους, οι Ρώσοι γνώριζαν ήδη ότι αυτοί ήταν εκεί. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι Ρώσοι όφειλαν να προειδοποιήσουν τους χειριστές του συριακού αντιαεροπορικού συστήματος για την παρουσία του Il-20, ή ίσως αυτοί ήδη διέθεταν τα δεδομένα αν αυτά επικοινωνήθηκαν στο ρωσικό κέντρο διοίκησης . Από την άλλη πλευρά οι εναέριοι στόχοι διαθέτουν μια ταυτοποίηση  friend or foe (IFF) (φίλος ή εχθρός). Αν τα  F-16 κρύβονταν πίσω από το Il-20, αυτό έγινε για να επωφεληθούν από την κάλυψη της ταυτοποίησης του ως φίλου. Δεν βλέπουμε κανένα λόγο γιατί οι Σύριοι θα έριχναν κατά ενός αεροσκάφους που κατ΄ισχυρισμόν κρύφτηκε πίσω από ένα φιλικό αεροπλάνο διακινδυνεύοντας να χτυπήσει αυτό το δεύτερο.
Ανακοινώνοντας ότι το Il-20 καταρρίφθηκε κατά λάθος από τη συριακή αεράμυνα με την εμπλοκή της Δαμασκού η Ρωσία εξουδετερώνει την πρόκληση και εκμηδενίζει τα σχέδια των Ατλαντιστών , όπως το έκανε το 2015 με την Τουρκία γνωρίζοντας ότι ούτε το Ισραήλ ούτε η Γαλλία ούτε οι καιροφυλακτούντες λύκοι δεν θα τολμούσαν να ομολογήσουν ανοιχτά ότι είναι οι δράστες. Βέβαια είναι σχεδόν βέβαιο ότι η Ρωσία ξέρει επακριβώς ποιος είναι ο ένοχος και αυτός ο ένοχος γνωρίζει ότι η Ρωσία το ξέρει.
Η ίδια η φύση της επίθεσης αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια προβοκάτσια καθαρή και απλή. Κάποιοι πύραυλοι γαλλικοί και ισραηλινοί που στάλθηκαν στην Λατάκια είναι άνευ νοήματος είτε στρατιωτικό ή γεωπολιτικό και δεν θα έδινε κανένα ειδικότερο avantage σε Israël, και στη Γαλλία ή σε έναν  ή σ΄έναν από τους άλλους μαφιόζους που είναι από πίσω.. Αν αυτή η επίθεση δεν ήταν παρά μια καθαρή προβοκάτσια τότε η πιθανότητα ότι ένας από τους 4 επιτιθέμενους κατέρριψε το ρωσικό Il-20 γίνεται τεράστια……reseauinternational 19.9.18
dimpenews.com