Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Οι χώρες με δικό τους νόμισμα είναι πολύ σκληρές για να πεθάνουν!

 
“Το 65% των εξοπλισμών μας είναι πλέον τουρκικό” ανακοίνωσε ο Ερντογάν!
Η Τουρκία χρησιμοποιεί 65% “εγχώρια προϊόντα” στις αμυντικές της επιχειρήσεις, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

μιλώντας στην Κωνσταντινούπολη και  στο Teknofest, το πρώτο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα αντιμετώπιζε τεράστιες προκλήσεις κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων στην Τουρκία και στο εξωτερικό “αν δεν είχαμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο στην αμυντική βιομηχανία”.
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία εξυπηρετεί  “το 65% των αναγκών της στην άμυνα από τη δική της  αμυντική βιομηχανία”.
“Εφόσον παραμένουμε μόνο χρήστες τεχνολογίας, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ελευθερία μας σε κανέναν τομέα”, δήλωσε ο Ερντογάν.
Η πρώτη προϋπόθεση της πραγματικής ελευθερίας, δήλωσε ο Ερντογάν, προέρχεται από το σχεδιασμό, την παραγωγή και την εξαγωγή τεχνολογίας.
Η ανάπτυξη της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας την περίοδο διακυβέρνησης από τον Ερντογάν είναι πραγματικά εκπληκτική. Ακόμη κι αν το ποσοστό του 65% που ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με την εξυπηρέτηση των αμυντικών αναγκών της χώρας, μπορεί να είναι υπερβολικό, είναι δεδομένο ότι η γειτονική χώρα καλύπτει πλέον πολλές από τις ανάγκες της μέσω των δικών της αμυντικών βιομηχανιών. Μπορεί να μην μας είναι ευχάριστο, αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Τουρκία κάνει όσα εμείς δεν κάναμε, εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα είχε αμυντική βιομηχανία με προοπτικές, την οποία απαξιώσαμε.