Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ερντογάν: Επίθεση κατά Ελλάδας και Κύπρου

Nέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου εκτοξεύθηκαν από την Τουρκία μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της γειτονικής χώρας
 η οποία ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας  αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «στις προσπάθειες που θα πλήττουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» αλλά και της Τουρκίας, η χώρα μας θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα αυτά, κάνοντας χρήση όλων των μέσων».
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να δημιουργηθούν τετελεσμένα για οποιοδήποτε πρόγραμμα το οποίο δεν ενέκρινε προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να περάσει ένα σύστημα στο οποίο δεν έχει μερίδιο το ψευδοκράτος. «Εμείς πάντοτε λέγαμε αυτό. Αν υπάρχει πετρέλαιο θα το βρούμε. Θα κάνουμε περισσότερες έρευνες και γεωτρήσεις. Το τελευταίο διάστημα κάναμε σημαντικά βήματα για την έρευνα υδρογονανθράκων και την αύξηση της παραγωγής τους», ανέφερε.
 
Ο Τούρκος Υπουργός, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ,  επανέλαβε ότι στους επόμενους μερικούς μήνες το «Φατίχ» θα ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στην Μεσόγειο, ενώ είπε ότι έχουν ξεκινήσει εργασίες για την αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου.